Superliga Srbije

Čukarički evrogolom Stankovića izborio bod u Novom Pazaru

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

15.09.2024 19:00
Nikola Stanković postigao je sjajaj gol MN Press
Nikola Stanković postigao je sjajaj gol

Fudbaleri Novog Pazara i Čukaričkog remizirali su 2:2 (2:1) u veoma zanimljivom duelu osmog kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Bio je ovo prvi meč domaćina na gradskom stadionu u Novom Pazaru, na kome je sada hibridna podloga koja mnogo bolje podnosi loše vremenske uslove. Ekipa Tomislava Sivića do sada je domaće mečeve igrala na Atletskom stadionu u ovom gradu.

Na samom početku meča vodila se borba na sredini terena, da bi u 16. minutu Čukarički poveo preko Vinisijusa Mela koji je bio najsnalažljiviji u protivničkom šesnaestercu.

Radost "brđana" ipak nije dugo potrajala, pošto je svega 180 sekundi kasnije Novi Pazar poravnao na 1:1. Lopta je na levom krilu došla do Adema Ljajiča, ovaj sjajno centrirao, a gol je postigao Uroš Đuranović.

Novi Pazar je zadržao vođstvo do kraja prvog poluvremena, ali je na startu drugog Viktor Rogan savladao Stefana Popovića, međutim, njegov pogodak VAR je poništio usled igranja rukom.

Nastavio je Čukarički da napada i u 68. minutu nije bilo spasa za domaćine. Posle kornera "brđana" lopta se odbila na ivicu šesnaesterca gde je bio Nikola Stanković, koji je poslao pravi projektil iza leđa Stefana Popovića.

Mogao je Čukarički i do potpunog preokreta, neposredno nakon evrogola Stankovića veliku šansu imao je i Melo, ali je ovoga puta Popović uspeo da odbrani pokušaj Brazilca.

Dobru šansu imao je i Ejike Opara, koji je sa pet metara šutirao pravo u Lazara Kaličanina i tako propustio priliku da u nadoknadi donese tri boda Novom Pazaru.

Poslednji pokušaj bio je delo Seada Islamovića, ali je Kaličanin još jednom bio heroj svoje ekipe.

Posle ovog susreta, Novi Pazar ima osam bodova i nalazi se na desetom mestu, dok je Čukarički treći sa 14.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 8. kolo

petak

Spartak – IMT 2:0 (1:0)
/Todorski 15, 57/

subota

Vojvodina – Železničar 2:0 (2:0)
/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda – Napredak 2:0 (1:0)
/Duarte 29pen, Ivanić 47/

Mladost– Radnički 1923 2:1 (0:1)
/Silva 11, Pejović 48pen, 55pen/

nedelja

Novi Pazar – Čukarički 2:2 (2:1)
/Đuranović 19, Mesarović - Melo 16, Stanković 68/

OFK Beograd – Partizan 19.00 (A1P)

ponedeljak

Jedinstvo – Radnički Niš 20.00 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore