Superliga Srbije

Partizan na Vojvodinu u zao čas: Crno-beli posle ispadanja iz Evrope igraju superligaški derbi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 08:50
Aleksandar Jovanović, golman FK Partizan, braniće kao kapiten mrežu protv Vojvodine MN Press
Aleksandar Jovanović, golman FK Partizan, braniće kao kapiten mrežu protv Vojvodine

Da su mogli fudbaleri Partizana bi još u noći eliminacije iz Evrope, posle istorijskog gubitka dvomeča kvalifikacija za sva tri UEFA takmičenja, otišli na dvonedeljnu takmičarsku pauzu u Mozzart Bet Superlige Srbije, ali moraju danas da odigraju derbi sedmog kola s Vojvodinom (21.05, TV Arena 1 Premium). 

I to bez kapitena Svetozara Markovića, prodatog dan posle drugog poraza od Genta, kao i bez glavnog trenera Aleksandra Stanojevića , zbog crvenog kartona dobijenog u remiju sa IMT-om. Da ne pričamo o drugim nagomilanim problemima u klubu iz Humske, od početka sezone i tokom dugih sedam godina šampionskog posta.

"Motiva ima, stvarno je suludo pričati o motivu. Teško je posle evropske utakmice i kad je dobar rezultat, a kamo li kad je loš. Vojvodina je ekipa koja ima izvanredne pojedince, svesni smo toga, ali mi smo Partizan. Ako nismo spremni da rešavamo te situacije, znači da nam fali karaktera. Dobar ispit za sve nas i da tačno vidimo pred pauzu gde smo i šta smo. Na treningu su svi bili maksimalni. Nisu raspoloženi, što je prirodno, ali su dobro odradili trening", tvrdi Stanojević, kog će na klupi zameniti prvi pomoćnik Branko Vukašinović.

 

 

I Vojvodina prolazi kroz krizu, ceh je platio smenjeni Božidar Bandović, pa će Novosađanima u sudaru sa crno-belima, predvođenog novim kapitenom Aleksandrom Jovanovićem, komandovati pomoćnik u stručnom štabu Nemanja Krtolica.

"Najviše smo radili na karakteru, prvo ja na svom, pa onda na karakteru igrača. Ne toliko o svojoj reputaciji i reputaciji igrača, jer je karakter ono što vas definiše u životu, a reputacija ono što drugi misle o vama. Učinićemo sve u svojoj moći da pobedimo Partizan, u ovom momentu ne možemo da obećamo ništa više od toga da ćemo dati svoj maksimum", kaže mladi trener "lala", čiji je dres u međuvremenu svukao Mihailo Ivanović i u najskupljem klupskom transferu prešao u engleski Milvol, ostavivši ekipu bez klasičnog špica. 

 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 7. kolo

petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Zulfić 31, Stevanović 61, Batise 66 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)
/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

subota

Novi Pazar - Jedinstvo 3:1 (1:1)
/Ljajić 26. pen, 48, Mesarović 80 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd 1:3 (1:0) 
/Krstić 41 - Vlajter 61, Paločević 90. pen, Stanojlović 90+9/

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)
/Mitrović 19, Eze 65/

nedelja 

TSC - Mladost Lučani 19.00 (AS2)
Radnički 1923 - Crvena zvezda 19.00 (A1P)
Partizan - Vojvodina 21.05 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore