Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Partizan, Vojvodina i Radnički 1923 leče evropske rane, TSC dočekuje Spartak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 11:15
Fudbaleri Partizana nakon poraza od Dinamo Kijeva MN Press
Fudbaleri Partizana nakon poraza od Dinamo Kijeva

Fudbaleri Partizana, Radničkog 1923 i Vojvodine imali su sredinom nedelje obaveze na međunarodnoj sceni, ali nijedan od te tri tima nije uspeo da ostvari pobedu, pa će sada to pokušati da učini na domaćoj sceni.

Vicešampion Srbije u okviru 3. kola Mozzart Bet Superlige u Humskoj dočekuje pančevački Železničar i pobeda u tom duelu bi donekle "opraala" loše izdnaje protiv Dinamo Kijeva.

"Svi znamo kako smo prošli pre nekoliko dana. Pred nama je izuzetno ozbiljan protivnik koji je u pripremnom periodu i na početku prvenstva pokazao da je sa novim trenerom dobio dobru organizaciju. Fokusirani smo, koncentrisani i znamo šta moramo da uradimo na večerašnjoj utakmici", rekao je trener Partizana, Aleksandar Stanoejvić.

Vojvodina jeste doživela dva poraza od Ajaksa, ali je u dvomeču protiv renomiranog rivala ostavila izuzetno pozitivan utisak, što treneru Božidaru Banodviću daje za pravo da se nada trijumfu na gostovanju Čukaričkom.

"Posle ove dve teške utakmice protiv Ajaksa, vraćamo se prvenstvu i moramo da se oporavimo i spremimo za još jedan težak meč protiv Čukaričkog. U pitanju je opasna i organizovana ekipa, posebno u kontranapadu, igraju dobar presing, ali i nezgodne pojedince kao što su Jovanović i Docić, tako da moramo da budemo na našem nivou ako želimo da pobedimo. Što se tiče igrača, jedino ne možemo da računamo na Aleksu Vukanovića, ostali su svi spremni", rekao je Bandović, dok je šef stručnog štaba Čukaričkog Goran Stanić istakao:

"Bilo je momenata u oba meča protiv Ajaksa u kojima je Vojvodina bila bolji tim, a to nije mala stvar protiv takvog rivala. Rezultat nikoga ne sme da zavara, bilo je 1:1 do finiša utakmice. Možda bi neko mogao da pomisli da umor Vojvodine može da bude naša prednost, ali svakako se vara. Novosađani imaju 30 kvalitetnih igrača, po nekoliko odličnih rešenja na svakoj poziciji i sigurno su spremni za takmičenja na tri fronta."

Radnički 1923 je eliminisan od Mornara nakon penal završnice, a u goste im ove večeri dolazi niški Radnički koji je po mišljenu trenera Feđe Dudića veoma neugodan tim.

"Radnički iz Niša je jedna od tri ekipe u ligi koja je ušla jača u ovu sezonu u odnosu na prethodnu. Gledao sam ih uživo protiv Čukaričkog, stigao da pogledam i detalje sa utakmice protiv TSC-a, gde su zasluženo pobedili. Svakako su ekipa za respekt sa jako kvalitetnim pojedincima. Neke od njih smo želeli i mi dovedemo u naše redove, ali nismo uspeli u tome. Za nas je najvažnije da “sredimo glavu” i pokažemo da nismo zaboravili da igramo, dajemo golove i pobeđujemo", smatra Dudić.

Mozzart Bet Superliga, 3. kolo

petak

Napredak - IMT 1:1 (0:0)
/Terzić 65 - Šarić 90/

subota

Novi Pazar - OFK Beograd 0:0

Mladost Lučani - Jedinstvo 2:1 (0:1)
/Pejović 52, Krsmanović 71 - Golubović 39/

Tekstilac - Crvena zvezda 0:4 (0:0)
/Milson 53, Endiaje 62, Elšnik 68, Duarte 82/

nedelja

TSC - Spartak 17.30 (AP1)
Partizan - Železničar 20.00 (AP1)
Čukarički - Vojvodina 20.00 (AP2)
Radnički 1923 - Radnički Niš 20.00 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore