Superliga Srbije

Goran Stanić: Umor Vojvodine nije naša prednost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 18:58
Goran Stanić očekuje zanimljiv meč sa Vojvodinom MN Press
Goran Stanić očekuje zanimljiv meč sa Vojvodinom

Trener Čukaričkog, Goran Stanić, govorio je za medije uoči derbija trećeg kola Mozzart Bet Superlige Srbije koji će njegovi puleni odigrati protiv Vojvodine (nedelja 20.00, TV Arena 2 Premium).

Stanić je istakao da je zadovoljan igrom koju su fudbaleri "brđana" prikazali u prve dve runde.

"Više sam zadovoljan igrama nego bodovima. Slobodno mogu da kažem da smo izgubili dva boda u Senti, ali nam to ništa ne remeti u našim ambicijama. Nemamo vremena da žalimo za tom utakmicom, nisam imao ni mnogo šta da zamerim igračima. Uostalom, prezadovoljan sam njihovim odnosom prema igri, disciplinom, atmosferom u svlačionici. Posebno me raduje što smo pravi tim, da niko ne odskače i mislim da je to trenutno naša najveća prednost. Na tome smo i radili tokom priprema, uz sve to igrači su izdržali sve fizičke napore i svesni su da je to jedini put koji vodi ka poboljšanju forme i ostvarenju rezultata", kazao je Stanić za sajt Čukaričkog.

Poslednjh nekoliko duela Vojvodine i sastava sa Banovog brda bili su veoma neizvesni, a dobro se pamti prošlogodišnji susret u Kupu Srbije kada su Novosađani posle jedanaesterca uspeli da nadigraju Čukarički.

"Tačno, sve utakmice protiv Vojvodine bile su neizvesne, uglavnom svaka sa velikim ulogom. Međutim, u odnosu na taj naš meč iz plej-ofa dosta toga se promenilo u oba tima. Neće to biti ista Vojvodina, dosta je jača, starija za tu polusezonu u kojoj nisu ništa menjali u stručnom štabu. Ponavljam, ne očekujem ni približno istu utakmicu kao tada u Novom Sadu", kazao je Stanić, koji je potom dodao:

"Smatram da je Vojvodina 50, 60 odsto jača nego prošle godine. Šef struke Bandović ih je odlično ukomponovao, dugo je sa njima, što je veliki plus za njihovu igru. Ni u Vojvodini nema pojedinaca koji odskaču, prilično su kompaktan tim".

Iskoristio je Stanić priliku i da pohvali igru Vojvodine protiv Ajaksa.

"Bilo je momenata u oba meča protiv Ajaksa u kojima je Vojvodina bila bolji tim, a to nije mala stvar protiv takvog rivala. Rezultat nikoga ne sme da zavara, bilo je 1:1 do finiša utakmice. Možda bi neko mogao da pomisli da umor Vojvodine može da bude naša prednost, ali svakako se vara. Novosađani imaju 30 kvalitetnih igrača, po nekoliko odličnih rešenja na svakoj poziciji i sigurno su spremni za takmičenja na tri fronta".