Superliga Srbije

Pet "pravih" domaćina i jedanaest privremenih adresa: Većina klubova SLS prinuđeno na selidbu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 09:14
Stadion "Lagator" u Loznici, privremeni dom IMT-a MN Press
Stadion "Lagator" u Loznici, privremeni dom IMT-a

Utakmicama Radnički 1923 - Železničar (19.00, TV Arena 1 Premium) i Napredak - Partizan (21.00, A1P) večeras kreće sezona 2024/25. Mozzart Bet Superlige Srbije, u kojoj, zanimljivo čak 11 timova malo, duže ili uopšte neće moći da igra mečeve na svom terenu. 

Samo branilac titule Crvena zvezda, viceprvak Partizan, TSC iz Bačke Topole, pančevački Železničar i Čukarički imaju sve uslove da dočekuju rivale na dobro poznatoj teritoriji, dok drugi zbog različitih infrastrukturnih ograničenja ili nezavršenih rekonstrukcijskih radova moraju privremeno i povremeno da se sele tokom ove SLS. 

 

 

Konkretno, Radnički 1923 i njegov niški imenjak izmeštaju se iz Kragujevca i sa "Čaira" u Leskovac, a novoizgrađeni stadion "Dubočica" biće poprište i evropskih duela Kragujevčana, koji će probati da uđu u Ligu konferencije. 

Fudbaleri IMT-a moraće svako malo s Novog Beograda put Loznice i novajlije „Lagator“, dok će novi (stari) član elite  OFK Beograd morati Karaburmu da zameni novom i komformon stadionskom lepoticom "Kraljevica" u Zaječaru.

 

 

Napredak će počev od večeras za domaći teren koristiti tarvnjak Partizana, dok će Vojvodina do daljnjeg domaćinske duele organizovati u Bačkoj Topoli. Istim povodom, Mladost će iz Lučana putovati u obližnje Užice, Spartak će svoju Suboticu zameniti Sentom, novajlija Jedinstvo seliće se sa Uba u Lazarevac.

Drugi debitant u najvišem rangu takmičenja, Tekstilac iz Odžaka, u Bačkoj Palanci će dočekivati rivale, dok će Novi Pazar ostati u svom gradu samo će umesto fudbalskog stadiona koristiti atletski. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo

petak

Radnički 1923 - Železničar 19.00 (A1P)

Napredak - Partizan 21.00 (A1P)

subota

Crvena zvezda - Jedinstvo 20.00 (A1P)

Mladost (L) - OFK Beograd 20.00 (AS1)

Čukarički - Radnički (N) 20.00 (A2P)

nedelja

Novi Pazar - Spartak 17.30 (A1P)

TSC - IMT 19.30 (A2P)

Tekstilac - Vojvodina 19.30 (A3P)

 

Standings provided by Sofascore