Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena sport: Partizan i Stanojević na još jednom početku, Napredak prva prepreka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 09:35
Fudbaleri Partizana prvi meč nove sezone igraju protiv Napretka MN Press
Fudbaleri Partizana prvi meč nove sezone igraju protiv Napretka

Partizan već sedam godina bezuspešno juri 28. titulu prvaka države u fudbalu, a da li će osma biti prekretnica ili samo produžetak šampionskog posta možda naslutimo već na večerašnjoj novosezonskoj premijeri crno-belih s Napretkom (21.00, TV Arena 1 Premium).

Možda, zato što mora proteći mnogo vode Dunavom i Savom do raspleta novog izdanja Mozzart Bet Superlige Srbije i zbog toga što još nije zatvoren roster, a povratnik na trenersku klupu Aleksandar Stanojević bez dlake na jezku priznaje da ni sam nije načisto koliko njegov tim može u ovom trenutku. Posle kratkih i ne baš u fulu odrađenih priprema.

"Imamo jasnu sliku ko će početi a ko ući, plan i razradu utakmice. Znam šta hoćemo, a kako ćemo izgledati ne znam, Nismo imali dovoljan broj treninga da se sinhronizujemo, nismo bili svi zajedno i kasnimo u nekim stvarima...", reči su šefa stručnog štaba crno-belih, koji je pre samo par dana ostao bez Sameda Baždara, prve opcije u napadu i jednog od sigurnih bonusa, o čijem je dupliranju u zadnji čas je Stanojević s puno ljutnje javno govorio.

 

 

Sve to čini da u Humskoj 1 s još više respekta čekaju Kruševljane, pogotovo što su "čarapani" umeli da im otkidaju bodove prošlih sezona. A vodi ih bivši igrač i strateg Partizana, Goran Stevanović, odlično upoznat sa situacijom u bivšem klubu.

"Uspeli smo da u kratkom roku formiramo dobru bazu, napravimo potentnu ekipu. Uradili smo pripreme na visokom nivou, igrali sa tri dobra protivnika, i to daje samopouzdanje da možemo ući u sezoni sa visokim ambicijama. Pravu inspiraciju daje što je tim sastavljen od momaka velikih igračkih i mentalnih kvaliteta. No, kao glumci pred premijeru, kada kažu: ‘Dođite, pa vidite sve’. Tako i mi jedva čekamo da prikažemo novi Napredak sa novim karakterom i licem. Istrajan, borben, fanatičan", poručuje trener nominalnog domaćina. 

Da njihov stadion pod Bagdalom nije u procesu rekonstrukcije, "čarapani" bi bili svoji na svome u ovih 90 minuta, ovako su tražili i dobili pristanak da organizuju meč na terenu protivnika. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo

petak

Radnički 1923 - Železničar 19.00 (A1P)

Napredak - Partizan 21.00 (A1P)

subota

Crvena zvezda - Jedinstvo 20.00 (A1P)

Mladost (L) - OFK Beograd 20.00 (AS1)

Čukarički - Radnički (N) 20.00 (A2P)

nedelja

Novi Pazar - Spartak 17.30 (A1P)

TSC - IMT 19.30 (A2P)

Tekstilac - Vojvodina 19.30 (A3P)

 

Standings provided by Sofascore