Superliga Srbije

Miloš Cvetković drugo pojačanje Čukaričkog za narednu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 15:11
Miloš Cvetković MN Press
Miloš Cvetković

Zavrteo je krug Miloš Cvetković, dete Crvene zvezde i posle sedam godina, od kako je napustio crveno-bele ponovo će igrati u rodnom Beogradu - ali u dresu Čukaričkog.

Prkosi godinama Cvetković, dve sezone igrao je odlično u dresu TSC-a, istekao mu je ugovor i rešio je da se u 34. godini vrati u rodni grad i potpiše ugovor na godinu dana sa "Brđanima".

"Po isteku ugovora sa TSC-om, zvali su me ljudi iz Čukaričkog, Vladimir Matijašević i Goran Grkinić, sa obojicom sam već imao prilike da sarađujem, sa sportskim direktorom Čukaričkog pre deset godina u Napretku. Bukvalno smo se dogovorili o svim uslovima za nekoliko minuta. Prevashodno bih želeo njima i predsedniku Obradoviću da se zahvalim. Drago mi je da sam došao u sjajno oranizovan klub, na meni je da opravdam očekivanja, uz želju da se Čukarički ponovo vrati tamo gde pripada, u Evropu", kazao je Miloš Cvetković za klupski sajt.

Cvetković je prošao mlađe kategorije Crvene zvezde i Zemuna, a u timu iz Gornje Varoši debitovao je u seniorskom fudbalu. Bio je potom član Rada, Palića, kulskog Hajduka, Napretka, Crvene zvezde, bugarskog Levskog, lučanske Mladosti i TSC-a.

 

 

"Prethodne dve godine u TSC-u su možda i najlepše u mojoj karijeri, osvojili smo najpre drugo, potom i treće mesto u Super ligi Srbije. Imam tu sreću da dolazim u takođe sjajan klub. Poznajem dosta igrača, sa nekima sam igrao, ostale znam sa terena… Biće mi drago da u novom klubu treniram i igram sa mnoštvom mladih i talentovanih momaka, koji su veoma kvaliteteni igrači. Pratio sam svih ovih godina kako Čukarički radi, posebno sa mladima, potrudiću se da im svojim iskustvom pomogne i da ih na neki način usmerim.

Cvetković je tokom karijere odigrao 211 superligaških mečeva, postigao je sedam golova. Nastupao je i u grupnoj fazi Lige Evrope, kvalifikacijama za Ligu šampiona, a bio je i prvak Srbije sa Crvenom zvezdom u sezoni 2015/16.

"Čuo sam se i sa šefom struke Goranom Stanićem, i sa njim sam imao prilike da sarađujem u lučanskoj Mladosti. Poslednje dve sezone sam bio na poziciji desnog beka, ali sam tokom karijere igrao i levog, mogu da odgovorim i tim zahtevima", kazao je Cvetković.