Superliga Srbije

Golman Novog Pazara, Nikola Mirković, potpisao za Čukarički

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

03.06.2024 20:16
Nikola Mirković, novi golman Čukaričkog FK Čukarički
Nikola Mirković, novi golman Čukaričkog

Posle odlaska dvojice iskusnih golmana, Nemanje Belića i Nenada Filipovića, kojima je istekao ugovor, Čukarički je reagovao dovođenjem momka iz Novog Pazara koji je bio među najboljim čuvarima mreže prošle sezone u Super ligi Srbije, Nikole Mirkovića.

Ugovor sa novim golmanom je potpisan na dve godine, tako da su "brđani" rešili već u ranoj fazi priprema za novu sezonu važno pitanje. 

 

 

"Prvi utisci po potpisivanju ugovora su fenomenalni, presrećan sam što sam došao u ovakav klub, izuzetno dobro organizovan. Kad je sezona završena dobio sam poziv Čukaričkog, brzo smo se dogovorili, želja za saradnjom je bila obostrana. Poznajem dosta momaka u novom klubu, sa Nemanjom Milojevićem sam igrao u Novom Pazaru, sa Đorđem Ivanovićem u Spartaku, Docića i Stevanovića znam dugo sa superligaških terena, mnog druge takođe… Sa trenerom golmana Oliverom Kovačevićem sam radio još dok smo bili u OFK Beogradu", rekao je Mirković.

Istakao je Mirković i kakve će biti ambicije u narednoj sezoni, na ličnom i na klupskom planu.

"Želja je da vratimo ovaj klub tamo gde zaslužuje, a to je u Evropu. Trudiću se da svojim partijama pomognem Čukaričkom. Lično, uvek sam voleo da moja mreža ostane mirna, nadam se da će to biti slučaj u što više mečeva u narednoj sezoni", zaključio je Mirković. 

Fudbalom je Mirković počeo da se bavi u mlađim kategorijama OFK Beograda, odakle je otišao u Napredak iz Kruševca. Usledio je odlazak u požarevački Mladi radnik, pa Spartak, koji ga je slao na pozajmicu u Zvijezdu iz Gradačca.

Put ga je kasnije odveo u Rad, Atromitos (Grčka), (Danska), pa u Budućnost iz Dobanovaca, Metalac, Mladost GAT i Novi Pazar.

Posle dovođenja Mirkovića, Čukarički je još u potrazi za nekoliko pojačanja, prevashodno na poziciji levog beka, krila, kao i ofanzivnog veziste, s obzirom na to da je veliko interesovanje za najboljeg mladog igrača Igora Miladinovića u tek završenom šampionatu Super lige Srbije.