Superliga Srbije

Mladost "odbranila" Lučane: Napredak nije reprizirao decembarski "brejk"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 19:55
Nikola Leković, fudbaler Mladosti (L) i strelac u meču plej-ofa sa Napretkom MN Press
Nikola Leković, fudbaler Mladosti (L) i strelac u meču plej-ofa sa Napretkom

Fudbaleri Mladosti nisu morali ništa, ali su uzeli sve protiv Napretka u uvodnom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije - 3:1 (1:0), pa su današnjem rivalu u Lučanima dodatno bodovno odmakli u poretku Top osam. 

Mada ni Lučanci ni Kruševljani ne mogu u Evropu i do kraja prvenstva igraće mečeve bez dodatne takmičarske težine, oba tima su dala sebi na volju u prvom poluvremenu. Lopta je nešto duže bivala u nogama domaćina, ali su gosti na pauzu otišli s jednakim brojem šuteva u okvir gola (3).

S tom razlikom što je Mladost jedan pretvorila u vođstvo, preko Nikole Lekovića u 44. minutu. Posle kornera iz desnog ugla, epicentar dešavanja prebačen je na suprotnu stranu, odakle je Žarko Udovičić uputio pas u središnji deo kaznenog prostora, taman do spremnog defanzivca, čija je levica sa peterca matirala Vladimira Savića. 

 

 

Da će se Tomislav Sivić i njegova družina revanširati "čarapanima" za decembarski poraz u gradu pod Bagdalom jasno je bilo ubrzo posle povratka timova na teren, jer je Patrik Eze Frajdej na vreme duplirao vođstvo vredno 12. superligaške pobede ove sezone. 

Akciju po desnom boku započeo je golman Stamenković, da bi je Jakuba Silue finiširao dodavanjem paralelno sa gol linijom, a Patrik Eze Frajdez zaključio utrčavanjem u idealnom trenutku i poturanjem noge na maloj udaljenosti od Napretkovog čuvara mreže (55). Samo malo nakon što je Stamenković sprečio Majdevca da izjednači. 

 

 

Nikola Ćirković samo je pečatirao slavlje Mladosti, pošto je odlično izveden korner sa leve strane Aleksandra Pejovića glavom sproveo na željeno mesto (82). Za svoj ovosezonski prvenac. 

 

 

Do kraja zanimljivog duela samo je još kruševčki sastav stigao da ublaži poraz, a ta čast pripala je Nebojši Bastajiću, kom je Uroš Nenadović prethodno pomogao da vrati domaćina na centar igrališta (85). Drugi je glavom spustio loptu posle centaršuta, a prvi na isti način "poentirao". 

 

 

Mozzart Bet Superliga, plej-of, 1. kolo

subota

Radnički 1923 - Čukarički 4:3 (2:3)
/FGluščević 6, Ortiz 29, Žurić 56, Ivelja 82 - Adžić 13, Melo 15, 41/

TSC - Vojvodina 3:2 (2:0)
/Pantović 3, 74, Ćirković 5 - Zukić 13, Ivanović 61/

Crvena zvezda - Partizan 3:2 (1:1)
/Kanga 16 pen, Endijaj 89, Katai 90+9 pen - Baždar 11, Severina 56/

ponedeljak

Mladost - Napredak 3:1 (1:0)
/Leković 44, Frajdej 55, Ćirković 82 - Bastajić 85/

 

Standings provided by Sofascore