Superliga Srbije

Vodiće se bitka za Evropu: Čukarički pobedom pojurio Kragujevčane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 20:09
Igrači Čukaričkog i Napretka MN Press
Igrači Čukaričkog i Napretka

Fudbaleri Čukaričkog stigli su do trijumfa na svom stadionu pošto su savladali Napredak iz Kruševca u trećoj utakmici plej-ofa Mozzartbet Superlige Srbije rezultatom 2:0 (1:0). Pobedom na Banovom brdu, domaćini su zahuktali borbu za mesto u evropskim kvalifikacijama naredne sezone. 

Golove za "brđane" postigli su Vinisijus Melo (3') i Bojica Nikčević (57'), a takođe treba istaći i doprinos Nemanje Milojevića i Nikole Stankovića, koji su bili asistenti kod oba gola. 

#VMS_Highlightsclvpl1css0001356qr4ziotca{width:100%;display:flex;align-items: center;justify-content: center;}@media (max-width: 760px) {#VMS_Highlightsclvpl1css0001356qr4ziotca> div{width:calc(95vw - 30px) !important;height: calc((95vw - 30px) * 9 / 16) !important;}}
 

Već na samom početku utakmice, Čukarički je stigao do prednosti. Igrao se treći minut, kada je Melo uspeo da bude najviši i glavom ubaci ubačenu loptu iz kornera iza leđa golmana Vladimira Savića. 

Ipak, mladi Brazilac je mogao biti tragičar utakmice. Samo dva minuta kasnije, zaradio je sebi neopreznim startom žuti karton, a potom u smiraj poluvremena, dobio je i drugi, što ga je odstranilo sa terena. 

Momci iz Kruševca su ušli u drugi deo sa nadom da mogu stići do preokreta usled brojčane prednosti, ali su se grdno prevarili. Čuka je nastavila da melje, i ubrzo duplirala vođstvo.

Nikčević se ubacio na dugu loptu Stankovića, a gol je bio lakši deo posla. Ovim pogotkom, stavljena je tačka, a rezultat se nije menjao.

Čukarički je trenutno petoplasirana ekipa šampionata Srbije sa 54 boda. Izjednačen je sa Vojvodinom, a zajedno sa Novosađanima, kaska za TSC za pet poena. Sa druge strane, tim iz Kruševca je osmi sa 39 poena. 

Mozzart Bet Superliga plej-of, 3. kolo

četvrtak

Radnički 1923 - Mladost 3:2 (1:2)
Partizan - Vojvodina 2:3 (1:2)
Čukarički - Napredak 2:0 (1:0)
Crvena zvezda - TSC 19.00 (U toku)

 

Standings provided by Sofascore