Superliga Srbije

Goleada u Kragujevcu u borbi za evropsku scenu između Radničkog i Čukaričkog, bodovi ostali na "Čika Dači"

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

20.04.2024 16:07
Vasilije Đurić MN Press
Vasilije Đurić

Prava revija golova viđena je u Kragujevcu u duelu dva tima koja se bore za evopsku scenu. Radnički je ugostio Čukarički, a posle dva preokreta, domaći su uspeli da stignu i prestignu prednost rivala i osvoje tri važna boda za izlazak na međunarodnu sceni. Za ovaj trijumf domaći mogu da zahvale golmanu Lekoviću koji je branio nemoguće. 

U prethodna dva duela u regularnom delu sezone, Čukarički je bio bolji od Radničkog, ali je u trećem i najvažnijem slavio tim iz Kragujevca i napravio značajnu prednost u odnosu na rivala. 

Rano je domaći tim došao do prednosti već u 6. minutu. Bevis je dobio loptu na levoj strani, a kada je ušao u šesnaesterac lopta ga je zakačila po desnoj ruci, međutim nije se oglasio glavni sudija. Stali su gosti, Bevis je uputio pas u sredinu terena, a Gluščević je sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu - 1:0.

Nije dugo trajala radost domaćih. Akciju Stevanovića i Stankovića, golom je krunisao Luka Adžić - 1:1. 
Samo dva minuta kasnije Čukarički je poveo sa 2:1, a sve je sam uradio Brazilac Vinisijus Melo, koji se oslobodio svojih čuvara, a zatim je šutirao sa šesnaest metara i pogodio mrežu domaćeg tima. 

U 29. minutu, Vasilije Đurić je promešao odbranu gostiju, a zatim je podigao loptu u šesnaestercu Čukaričkog, loptu je glavom zahvatio upravo bivši igrač belo-crnih Dilan Ortiz i sproveo je u mrežu Samurovića 2:2.

Vinisijus Melo je u 41. minutu povisio na 3:2 za Čukarički, pa su gosti na odmor otišli zadovoljniji. 

Nastavak utakmice doneo je dosta prilika kako pred jednim, tako i pred drugim golom, Đurić je u 49. minutu imao priliku da Radničkom donese izjednačenje, dok je Miladinović u 54. minutu propustio šansu za 4:2.

U 56. minutu na 3:3 izjednačio je Vasilije Đurić, posle proigravanja Aleksića. 

Golman domaćih Leković je odbranio nemoguće u 75. minutu. Melo je prošao po desnoj strani, prevario je dvojicu igrača domaćih, a onda je dodao loptu usamljenom Miladinoviću, koji je šutirao sa pet metara, ali pravo u čuvara mreže Radničkog 1923.

Samo što je ušao u igru Ivelja je u 82. minutu doneo prednost Radničkom - 4:3. Odbijenu loptu pomenuti igrač je prihvatio na ivici šesnaesterca, a zatim je napravo korak, šutirao sa 15 metara i pogodio mrežu Samurovića za veliku radost na tribinama. 

Moramo je kod gostiju u igru i Slobodan Tedić. Ovo je bio prvi meč nekadašnjeg napadača Mančester sitija u drugom mandatu u Čukaričkom. Kao što je poznato iz zdravstvenih razloga, Tedić nije igrao ovog proleća, ali je u Kragujevcu dobio priliku. Ipak, nije imao prave plilike, iako se trudio da svom timu donese izjednačenje.  

 

Napadali su gosti sa svih strana,međutim dobro su se branili i odbranili domaći za veliko slavlje i prednost od pet bodova u odnosu na Čukarički. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo plej-ofa

subota

Radnički 1923 - Čukarički 4:3 (2:3)

/Gluščević 6,Ortiz 29, Đurić 56, Ivelja 82 - Adžić 13, Melo 15, 41/
TSC - Vojvodina 15.00 (AP1)
Crvena zvezda - Partizan 18.00 (AP1)

ponedeljak

Mladost - Napredak 18.00

 

Standings provided by Sofascore