Superliga Srbije

Igor Duljaj za TV Arena sport: Trebalo nam je vreme da probijemo blok Mladosti, ali igrači su bili strpljivi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 21:05
Igor Duljaj za TV Arena sport: Trebalo nam je vreme da probijemo blok Mladosti, ali igrači su bili strpljivi MN Press

Fudbaleri Partizana zasluženo su pokupili sve bodove u meču sa ekipom lučanske Mladosti, u 11. kolu MozzartBet Superlige Srbije, dodatno se učvrstivši na ranije preuzetoj prvoj poziciji u šampionatu. 

Od samog starta su bili bolji rival na terenu stadiona u Humskoj, ali su više od jednog poluvremena čekali na vodeći gol. 

"Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri, a kolegi na hrabrom potezu da počne sa dva izuzetno mlada igrača, koji su ovde došli bez pritiska i straha. To je potrebno srpskom fudbalu... Odlično su gosti defanzivno igrali, problem nam je bio da probijemo blok, međutim uspeli smo da damo taj gol u drugom poluvremenu. To je otvorilo igru. Čestitam mojim igračima, bili su strpljivi i znali šta hoćemo. Na kraju tu je bila i divna publika, hvala im na tome", rezimirao je trener Igor Duljaj u izjavi za TV Arena sport. 

Nije samo gostujući šef stručnog štaba rad da baca u vatru junoše, radi to i Duljaj. I za sada mu se to vraća na pravi način. 

"Ja sam uvek za mlade igrače, ali morate da imate u vidu da je teško i rezultat i mladi igrači. Postepeno ulaze, Ilić je dobio poziv za rerezentaciju Srbije. Polako ih ubacujemo, da ne izgore", oprezan je bivši vezista Partizana. 

Posle osme vezane pobede, "parni valjak" oduzima gas na jedno vreme. Zbog toga što sledi planirana takmičarska pauza. 

"Sada ide duga reprezentativna pauza, igrači imaju 14 dana da se odmore. I pripreme za prvu sledeću utakmicu, a ona je kao i uvek najvažnija", zaključio je mladi stručnjak, imajući na vidu duel sa subotičkim Spartakom. 

Trener Lučanaca Igor Savić kratko je konstatovao da je viđeni epilog u skladu sa viđenim tokom 90 minuta. 

"Moglo je bolje, prvo poluvreme smo uspevali da odbranimo napade Partizana. Dobro smo ušli u drugi deo igre, pokušali smo da se odbranimo i da čekamo brz napad, došao je penal iz neke naše greške, kao i kod drugog gola. Zaslužena pobeda Partizana i čestitam im”.