Serija A

Direktor Napolija potvrdio da Osimen neće u Arabiju: Nema mesta ni u Napoliju za Nigerijca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 18:35
Viktor Osimen na meču sa Barselonom Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Viktor Osimen na meču sa Barselonom

Sportski direktor fudbalskog kluba Napoli Đovani Mana izjavio je da postoje male šanse da nigerijski reprezentativac Viktor Osimen nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji, prenosi "Mundo deportivo".

Osimen ima ugovor sa Napolijem do juna 2026. godine, ali u prethodnih nekoliko dana nije uspeo da dogovori transfer u Al-Ahli. Nigerijski fudbaler nije prijavljen ove sezone za Seriju A.

"Situacija je vrlo jasna. Viktor je na kraju prošle sezone izrazio apsolutnu želju da više ne igra za naš tim, a mi smo se trudili da ga obradujemo i da mu olakšamo transfer. Postojala je potražnja i ponuda. Završili smo pregovore, ali igrač i klub, koji ga je želeo nisu postigli dogovor", rekao je Mana.

 

 

On je istakao da je Napoli odlučio da kupi belgijskog napadača Romelua Lukakua.

"U ovom trenutku ostajemo na istoj odluci, koju smo ranije doneli. Osimen je izrazio želju da ode i ne bude deo Napolija, zato smo doneli druge odluke. Postoji mnogo mogućnosti, ali mislim da Viktor u ovom prelaznom roku neće da ode u Saudijsku Arabiju", dodao je Mana.

Osimen (25) je član Napolija od 2020. godine, a za klub iz Napulja odigrao je 133 utakmice i postigao je 76 golova. Podsećanja radi, za Osimena je bio zainteresovan i Čelsi, ali "plavci" i Nigerijac nisu mogli pronaći zajednički jezik oko primanja igrača (navodno tražio basnoslovnih 16 miliona).