Serija A

Viktor Osimen napušta Napoli i Evropu: Al Ahli daje brdo para za Nigerijca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 10:22
Viktor Osimen, fudbaler Napolija, karijeru nastavlja u Al Ahliju Guliver/(AP Photo/Andrew Medichini, File
Viktor Osimen, fudbaler Napolija, karijeru nastavlja u Al Ahliju

Viktor Osimen novo je ime na dugom spisku fudbalera iz evropskih klubova koji su progutali basnoslovno vrednu udicu prebogatih kupaca iz Saudijske Arabije, jer je u 25. godini odlučio da iz Napolija pređe u Al Ahli. 

Bez obzira što je imao opciju nastavka karijere u Čelsiju i prestižnoj Premijer ligi, Nigerijac je u dogovoru sa vlasnikom bivšeg šampiona Italije, Aurelijem de Laurentisom, izabrao da ode na drugi kraj sveta.

Nezvanične informacije kažu da će poznati ofanzivni igrač dobijati velikih 40.000.000 evra po svakoj sezoni ugovora u trajanju od četiri godine, dok bi Napolitanci trebalo da se ovajde sa 80.000.000 obeštećenja i dodatnom zaradom od bonusa, 

Al Ahli je prošlu sezonu u saudijskom prvenstvu završio na trećem mestu, iza Al Nasra predvođenog prvom zvezdom lige i pokretačem velike seobe vrhunskih igrača i trenera u naftom bogatu državu, Kristijanom Ronaldom. Ali i Al Hilala, u kom žare i pale srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić.

Prvo je nudio Napoliju 65.000.000 evra, a Osimenu 30.000.000 po sezoni, a onda je pristao na veće cifre u oba slučaja. I dodatno pojačao ekipu, ionako krcatu "uveženim" igračima zvučnih imena.