Serija A

Čelsi i Napoli dogovaraju: Osimen za Lukakua, Kasadeija i novac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 19:10
Viktor Osimen nema ništa protiv da ode u Čelsi Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
Viktor Osimen nema ništa protiv da ode u Čelsi

Saga oko odlaska Viktora Osimena iz Napolija i Romelua Lukaku iz Čelsija traju već dva meseca i pitanje je hoće li se okončati do 31. avgusta. Ako je suditi po današnjim informacijama, Čelsi i Napoli su veoma blizu dogovora oko trampe napadača.

Naime, Osimen bi zadužio dres kluba iz Premijer lige, a put Serije trebalo bi da odu Lukaku, Ćezare Kasadei i 45 miliona evra. Oko poslednje novčane stavke je suštinski još uvek borba, jer bi Englezi da pošalju desetak miliona manje. 

Jedino što celom ovom čudnom poslu i samoj vesti daje neki legitimitet je činjenica menadžer "plavac" Enco Mareska želi pravog "kilera", kao i da trener Napolitanaca Antonio Konte kao ozeblo sunce čeka Lukakua. Kasadei je dobrodošao na stadion "Dijego Armando Maradona" jer ga Konte zna iz omladinaca Intera, a razlika u novcu je čisto posao predsednika Aurelija De Laurentisa.

 

 

Čelsi trenutno ima Nikolasa Džeksona (povređen), Davida Detra Fofanu i mladog Brazilca Deivida Vašingtona u špicu napada, dok na Lukakua ne računaju.

Nešto bolja je situacija u Napoliju, ali Konte nije siguran da bez Osimena, a samo sa Đovanijem Simeoneom i Validom Šedirom kao napadačima može da se bori za vrh Serije A.