Serija A

Napoli sve dalje od Evrope, Empoli stigao do tri boda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 19:52
Detalj sa utakmice između Empolija i Napolija Tanjug/AP Photo /Marco Bucco/LaPresse via AP
Detalj sa utakmice između Empolija i Napolija

Napoli je i pre utakmice imao imperativ pobede kako bi se priključio ostatku vodećih timova u borbi za izlazak na evropsku scenu, dok je Empoli tražio bodove za izlazak iz opasne zone. Na kraju domaći su dobili ono što su želeli. Gol odluke postigao je Čeri već u 4. minutu utakmice. 

Izabranici Frančeska Kalcone igraju u izuzetno promenljivoj formi, posle ispadanja iz Lige šampiona i poraza od Barselone, što se videlo i u duelu sa Empolijem. Napolitanci imaju pobedu, dva remija i dva poraz na prethodnih pet utakmica.

Aktuelnom šampionu nikako ne polazi za rukom da veže nekoliko dobrih mečeva kako bi se umešao u borbu za mesta koja vode u evropska takmičenja.

Rano je Empoli stigao do prednosti. Emanuel Gajasi je poslao fantastičan centaršut u šestnaesterac, gdje se Alberto Čeri podigao, a onda je loptu glavom poslao u levu stranu gola, pored golmana Napolija za 1:0.

 

 

Pokušao je Napoli da uzvrati odmah "udarac".  Kvaratshelija je prošao cik-cak kroz odbanu Empolija, ali je na kraju šutirao nisko u desnustrau gola, a odlično je reagovao golman Kaprile. 

U 35. minutu Nikolo Kambijagi je primio tačan pas u šesnaestercu i odmah šutira, ipak nije imao sreće, pogodio je levu stativu.

 

Do kraja prvog dela igre nije bilo šansi, a zadovoljniji su na odmor otišli fudbaleri Empolija. 

Nastavak utakmice doneo je mnogo više uzbuđenja. Kvaratshelija  je u 67. minutu krenuo u dribling, prošao je dvojicu odbrambenih igrača Empolija i šutirao na gol. Lopta je išla pod prečku, ali je Kaprile to dobro obranio. Lopta je šetala po gol liniji, ipak Napoli nije stigao do izjednačenja. 

Uprkos šansama pred golom Kaprile, rezultat se nije menjao. U finišu utakmice viđeno je dosta tenzija,  ali su bodovi ostali na kontu domaćih. Empoli je sa nova tri boda došao do 15. mesta i sada ima 31 bod. 

Serija A, 33. kolo

petak

Đenova - Lacio 0:1 (0:0)
/Alberto 67/

Kaljari - Juventus 2:2 (2:0)
/Gaetano 30 pen, Mina 36 pen - Vlahović 62, Dosena 87 a.g/

Empoli - Napoli 1:0 (1:0)
/Čeri 4/
Verona - Udineze 20.45 (AP3)

nedelja

Sasuolo - Leće 12.30 (AP2)
Torino - Frozinone 15.00 (AS1)
Salernitana - Fiorentina 18.00 (AS4)
Monca - Atalanta 20.45 (AP3)

ponedeljak

Roma - Bolonja 18.30 (AP2)
Milan - Inter 20.45 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore