Serija A

Sada i Mančester junajted hoće Motu: Trener Bolonje je baš tražen u finišu sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 20:30
Trener Bolonje, Tijago Mota Tanjug/AP Photo/Alfredo Falcone/LaPresse
Trener Bolonje, Tijago Mota

Izgleda da je italijanski fudbalski stručnjak, Tijago Mota jedan od najtraženijih trenera u ovom trentuku. Početkom godine mediji na Apeninima su pisali da je aktuelni šef stručnog Bolonje mogao da dobije angažman u Milanu, prethodnih dana je seljen u Juventus, a od danas ima još jednu potencijlnu novu destinaciju - Mančester junajted.

Italijanski listovi "Republika" i "Gezeta delo sport" pišu da su na "Old Trafordu" oduševljeni onim što Mota radi sa Bolonjom s akojom je stigao na prag plasmana u Ligu šampiona i voleli bi da ga vide kao naslednika Erika ten Haga.

 

 

Navodno, predstavnici engleskog kluba su već krenuli u opipavanje pulsa da li bi perspektivni stručnjak želeo da se preseli na Ostrvo, ali za sada nema informacija o tome da li su dobili pozitivnu reakciju.

Tijago Mota je na klupu Bolonje seo 2022. godine, a ovaj klub trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli italijanske Serije A sa 58 bodova, tri više od Rome koja mu "diše za vratom".

Mančester juajted je, s druge starne, šesti na tabeli Premijer lige sa 49 bodova, čak 11 manje od Aston Vila koja je na petom mestu i plasman u Ligu šampoiona je gotovo nemoguća misija, pa se na Ostrvu sve više priča o odlasku holandskog stručnjaka sa "Old Traforda".