Serija A

Ugo Loris odradio posao: Olivije Žiru se dogovorio sa Los Anđelesom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 20:42
Olivije Žiru ide kod prijatelja Uga Lorisa Tanjug/AP Photo/Davide Spada/LaPresse
Olivije Žiru ide kod prijatelja Uga Lorisa

Napadač Milana Olivije Žiru napustiće klub na leto po isteku ugovora i potpisaće ugovor sa američkim Los Anđelesom na 18 meseci, do kraja 2025. godine. Iskusni 37-godišnji francuski reprezentativac na kraju je presekao, prenose italijanski mediji i rešio da odustane od ostanka na "San Siru".

Ponuda Los Anđelesa nije u rangu one koju već zarađuje u Milanu, ali interesantan mu je projekat koji su mu predstavili čelnici MLS ligaša, a imaće i puno razumevanje trenera Stivena Čerundola, dugogodišenjeg selektora SAD. Međutim, ključni čovek bio je golman Ugo Loris, njegov decenijski prijatelj koji je stigao pred ovu sezonu. Uspeo je da "odradi posao", uverio je Žirua da je LA pravi izbor.

 

 

Los Anđeles je posle pet kola na šestom mestu Zapada sa sedam bodova. Imaju jedan perpektivan tim, jednog talentovanog napadača Bejunga Darboa (17) kome je potreban iskusni partner da bi dostigao pravi potencijal u MLS ligi, a zatim otišao u Premijer ligu jer ga već nekoliko klubova pomno prati.

Žiru je ove sezone odigrao 36 mečeva za Milan, uz 14 golova i devet asistencija. Od 2021. kada je stigao iz Čelsija na "San Siro" opravdao je transfer jer je na 121 meču upisao 46 golova i 20 asistencija.

Na Mundijalu u Kataru postao je najbolji strelac selekcije Francuske u istoriji, danas je na 57 golona na 131 odigranom meču. I siguran je učesnik UEFA EURO 2024. godine ako bude bio zdrav.