Premijer liga

(VIDEO) Proradio "hamer" Džekson, Čelsi srušio Vest Hem u londonskom malom derbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 15:23
Nikolas Džekson je dva puta pogodio metu Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Nikolas Džekson je dva puta pogodio metu

Mnogo je energije i reči potrošio menadžer Čelsija Enco Mareska objašnjavajući javnost zašto je Nikolas Džekson startni napadač, a posle malog londonskog derbija sa Vest Hemom mogao je i da likuje jer je reprezentativac Senegala sa dva brza gola i asistencijom Palmeru doneo tri boda - Vest Hem - Čelsi 0:3 (0:2).

Pune tri godine Čelsi nije slavio na gostovanju Vest Hemu, ali danas je bio više nego efikasan jer je od tri prilike u prvom poluvremenu dve realizovao. Džekson je već u 4. minutu primio odličan pas u prostor od Sanča, došao do gola i matirao Areolu.

"Plavci" su dobro koristili Džeksonovu brzinsku prednost u odnosu na Mavropanosa i Kilmana, serijom dodavanja otvorili su prostor za pas Kaiseda u prostor. Džekson je ponovo bio brži od rivala i opet rutinski uvećao prednost.

Vest Hem se prenuo kada su se rastrčali Lukas Paketa i Mohamed Kudus, možda su ih sudije zakinule za penal nad Samervilom. Povlačenja je bilo, po mišljenju sudija nedovoljnog intenziteta. Kudus u 32. minutu je za korak bio iza odbrane, pa mu je poništen lep gol zbog ofsajda.

Imao je plan Vest Hem da napadne goste, ali se sve srušilo kao kula od karata kada je sevnula nova kontra, Džekson je sjajno upislio Kola Palmera, a engleski reprezentativac matirao Areolu.

Do kraja meča su "čekićari" mogli da pretrpe i ubedljiviji poraz, ali i ova tri "komada" su sigurno zadovoljila goste iz komšiluka koji su ostali u vrhu tabele.

Premijer liga, 5. kolo

Subota

multiprenos 16.00 (A2P)

Vest Hem – Čelsi 0:3 (0:2) 
/Džekson 4, 18, Palmer 47/

Aston Vila – Vulverhempton 16.00 (AS3)
Fulam – Njukasl 16.00 (AS2)
Lester – Everton 16.00 (AS4)
Liverpul – Bormut 16.00 (A1P)
Sautemtpon – Ipsvić 16.00 (AS7)
Totenhem – Brentford 16.00 (A3P)
Kristal palas - Mančester siti 18.30 (A2P)  

Nedelja

Brajton – Notingem forest 15.00 (A1P)
Mančester siti – Arsenal 17.30 (A1P)

 

Пласман обезедио Sofascore