La Liga

Barselona novac od Dembelea ulaže u dolazak Žoao Kansela iz Sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2023 18:53
Barselona novac od Dembelea ulaže u dolazak Žoao Kansela iz Sitija Guliver/AP Photo/Rui Vieira

Barselona i Pari sen Žermen načelno sui se dogovorili oko transfera Usmana Dembelea u Pariz za 50 miliona evra, a Katalonci žele veći deo novca da ulože u dovođenje Žoao Kansela, univerzalnog beka Mančester sitija, koji ima dozvolu za odlazak.

Dembele je omogućio Kataloncima da zarade više nego da je PSŽ aktivirao klauzulu od 50 miliona evra, a ceo posao bi trebalo da se finišira do nedelje. Trener španskog šampiona Ćavi Ernandez radije bi da u timu vidi Kansela nego nekog novog krilnog napadača (ima Rafinju, Ferana Toresa, Ezalzulija i Fatija) iako je razočaran odlukom Dembelea da napusti klub.

 

 

Teško je očekivati da Katalonci, kojima treba 60 miliona evra da skine suspenzuju registracije igrača, mogu da otkupe Portugalca iz Sitija, jer ga oni cene i dalje 70 miliona evra, ali može da ga dovede na pozajmicu uz pravo otkupa. U tom poslu očekuju pomoć od trenera Pepa Gvardiole i sportskog direkora Čikija Begeristajna, tandema koji je proneo slavu u Barseloni kao igrači i sportski radnici.

Barselona nema već duže pravog desnog beka, Seržinjo Dest se nije uklopio, vezni igrač Serhio Roberto je bio uvek prinudno rešenje. U dosadašnjem prelaznom roku Katalonci su doveli Ilkaja Gundogana, Injakija Martineza i Oriola Romeua. Čini se da im nedostaje još jedan alternativni napadač.