Premijer liga

Siti razmerava ponude: Barselona blizu dogovora za Kansela, Liverpul traži Filipsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2023 13:32
Siti razmerava ponude: Barselona blizu dogovora za Kansela, Liverpul traži Filipsa Guliver/AP Photo/Rui Vieira

Mančester siti gura po planu ove sezone, dobro je započeo Premijer ligu, osvojio je prvi trofej u sezoni (Superkup Evrope), ali još nije definisao sastav. Menadžer Pep Gvardiola je dao zeleno svetlo Žoao Kanselu da pregovora sa Barselonom, ali je bio iznenađen interesovanjem Liverpula za Kalvina Filipsa.

Jirgen Klop još uvek nije pronašao drugog zadnjeg veznog. Doveo je Japanca Enda iz Štutgarta i time je rešio samo deo problema oko veznih igrača u "trouglu". Mek Alister i Soboslaj sada imaju Japanca, a s obzirom da im je Čelsi isprd nosa "skinuo" Kaiseda i Laviju, poslata je ponuda Filipsu, koji je zainteresovan za transfer na Enfild. Engleski reprezentativac je izgubio poverenje Gvardiole koji je platio 45 miliona Lidsu za njega pre godinu dana.

 

 

Nadao se Siti da je dobio dostojnu zamenu za Fernandinja, a ispostavilo se da 27-godišnji vezni igrač nije možda bio dovoljno "gladan uspeha", a uz to se i povredio. Operisao je rame, vratio se za Mundijal u Kataru, a po povratku mu je Pep zamerio da ima višak kilograma. Otud samo 12 mečeva za Siti tokom sezone.

Liverpul je od igrača dobio zeleno svetlo i sada im ostaje da dogovore cenu sa Sitijem, ako uopšte oni žele da ga prodaju. Gvardiola još razmišlja, pogotovo što se prelazni rok bliži kraju, a na tržištu baš i nema pravih rešenja za tu poziciju.

Žoao Kanselo je odavno dobio dozvolu da pregovara sa Barselonom, pogotovo pošto je Usman Dembele popunio kasu Katalonaca sa 50 miliona evra od transfera u PSŽ. Katalonci moraju da zatvore finansijsku konstrukciju kako bi ga angažovali na pozajmicu uz pravo otkupa. Prema medijima, posao je blizu kraja, Kanselo bi kod Ćavija Ernandeza odmah bio startni desni bek.

Sa druge strane, Rijad Marez je otišao u Tursku, a Gvardiola traži od kluba da finišira trasnefr Žeremija Dokua iz Rena. Ponuda je 55-60 miliona evra, za očekivati je da ga Francuzi prodaju.