La Liga

Autogol rešio pitanje pobednika: Betis zasluženo savladao Atletiko Madrid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 20:31
Nahuel Molina i Abde Ezalzui u duelu za loptu Profimedia
Nahuel Molina i Abde Ezalzui u duelu za loptu

Atletiko Madrid nastavlja sa nizom nezadovoljavajućih rezultata. Nakon neuspeha u Ligi šampiona vezali su još jedan poraz, ovog puta u gostima Real Betisu 1:0 (1:0) u 11. kolu La Lige. Iako je pobeda došla minimalnim rezultatom putem autogola, tim iz Sevilje je zasluženo ostvario trijumf koji ih dodatno približava borbi za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone. Dali su protivnicima veoma malo prostora za disanje, te staloženo otklonili svaku pretnju po svoj gol i uspešno zabeležili drugu pobedu zaredom u domaćem prvenstvu. 

 

 

Nisu svi navijači još seli na svoja mesta kada je prvi gol utakmice stigao. Abde Ezalzui je u četvrtom minutu prošao kroz levu stranu Madriđana i uputio centaršut u peterac gostiju. Štoper Atletika Hoze Marija Himenez je katastrofalno presekao loptu i matirao svog golmana Jana Oblaka za ranu prednost Betisa. 
 


Ekipa Atletika nije bila nešto napadački raspoložena u nastavku igre. Jedina opasna prilika da izjednače je došla iz projektila Hulijana Alvareza u 52. minutu meča, koju je izuzetnim refleksima odbranio golman Betisa Rui Silva. Zeleno-beli su napadali kao da su oni ti koji su u zaostatku, u jednoj od mnogih kontri Pablo Fornals je raspalio prečku sa svega nekoliko metara, nakon čega je sudija dosudio penal zbog faula nad istim. Srećom po Madriđane arbitri iz VAR sobe su pozvali glavnog sudiju da ponovo pregleda situaciju, nakon čega je penal poništen. 
 


Promenom odluke izabranici Dijega Simeonea su dobili novu šansu da se vrate u život, koju nikako nisu uspeli da iskoriste. Napadači Atletika nisu bili dovoljno inspirisani u Sevilji, Anhel Korea je imao tri prilike u zadnjih 10 minuta da izjednači, ali je njegov sebičluk u poslednjem pokušaju koštao tim boda. 

Milimetri su falili da Betis stavi tačku na meč u 87. kada se Vitor Roke probio kroz protivnike i rešio jedan na jedan situaciju sa Oblakom ali je ubrzo nakon pogotka dosuđen ofsajd. Preostali minuti nisu bili puni drame, domaćini su uspeli da sruše bilo kakve nade tima iz Madrida i obezbede bitna tri boda kojim opasno prete ulasku među četiri najbolje ekipe Španije i zagarantovanom mestu u Ligi šampiona sledeće godine.

La Liga, 11. kolo

PETAK

Espanjol - Sevilja 0:2 (0:2)
/Lukebakio 20, 45/

SUBOTA

Real Valjadolid - Viljareal 1:2 (0:1)
/Sila 60 pen - Bari 29, Perez 84/
 
Rajo Valjekano - Alaves 1:0 (0:0)
/Sivera 80 a.g./

Las Palmas - Đirona 1:0 (1:0)
/Munjoz 42/

Real Madrid - Barselona 0:4 (0:0)
/Levandovski 54, 56, Jamal 77, Rafinja 84/

NEDELJA

Leganes - Selta 3:0 (0:0)
/Garsija 59, Brašanac 77, Gonzales 83/

Hetafe - Valensija 1:1 (0:1)
/Arambari 90 pen - Barenečea 36/ 

Betis - Atletiko Madrid 1:0 (0:1)
/Himenez 4 a.g./
Real Sosijedad - Osasuna 21.00 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore