La Liga

Ujednačena utakmica, u prvom poluvremenu smo bili dobri: Anćeloti težak poraz Reala video drugačije od ostalih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 08:25
Karlo Anćeloti, trener FK Real, ne misli da je Barselona "razbila" njegov tim Guliver
Karlo Anćeloti, trener FK Real, ne misli da je Barselona "razbila" njegov tim

Fudbaleri Reala doživeli su težak poraz od Barselone u poslednjem izdanju El Klasika, ali njihov šef Karlo Anćeloti ne deli većinsko mišljenje posmatrača meča na "Santijago Bernabeu" da mu je tim potučen do nogu. 

Šta više, trofejni stručnjak sa klupe najvećeg kluba na svetu staje u odbranu svojih igrača, tvrdeći da su u mnogo čemu bili egal sa izabranicima njegovog nemačkog kolege Hansija Flika

"U prvom poluvremenu smo bili dobri i to tvrdim sad pred svima! Nisam u krivu jer sam u fudbalu već 48 godina. Odbrana je u prvom poluvremenu bila odlična. Kada je ušao Modrić, promenio sam taktiku, jer sam hteo da budemo opasniji 1 na 1... Moj stav je da je ovo bila izjednačena utakmica. Imali smo neke prilike, mogli smo dati gol da smo bili malo precizniji. Kada su oni postigli dva isisali su svu energiju iz nas. Imali su puno prostora, jer smo mi rizikovali u zadnjoj liniji, a oni su bili jako opasni iz kontranapada... Dobro smo se takmičili 60 minuta, a poslednjih 30 minuta moramo zaboraviti", počeo je analizu posle meča slavni Italijan.

 

 

Osvajač svega i svačega sa "kraljevićima" ne vidi razlog za paniku, još manje za dizanje ruku od nove titule, u trenutku kada njegova ekipa ima šest bodova manje od večitog takmaca u trci za domaće trofeje. 

"Sezona je jako duga, ne smemo se sada ponašati kao da je sve gotovo. To nije dobro, to ozbiljne ekipe ni ne rade. Radićemo na tome da budemo bolji pa ćemo videti gdje će nas to dovesti. Ovaj trenutak je težak, ali uvek je tako kad izgubite, posebno kada se to dogodilo nakon 42 utakmice bez poraza, ali ponavljam, ima još puno da se igra", podvukao je Anćeloti, uz reči opravdanja za silna upadanja Kilijana Mbapea u ofsajd zamke. 

"Rizikovali smo, znali smo da će Barselona stati visoko, normalno je da onda bude puno ofsajda", objašnjava trener Reala posle najveće utakmice ovog fudbalskog vikenda u Evropi. 

 

Standings provided by Sofascore