La Liga

La Liga na TV Arena sport: Sve oči uprte u Madrid, igra se "El klasiko"!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 10:13
Stadion "Santjago Bernabeu" Tanjug/AP Photo/Paul White, file
Stadion "Santjago Bernabeu"

Kalendar španske La Lige donosi nam ove subote četiri utakmice 11. kola, a centralni susret, ne samo današnjeg dana, već kompletnog kola je novi okršaj Real Madrida i Barselone - čuveni "El klasiko" (21.00, TV Arena 1 Premium).

Domaći sastav duel protiv najvećeg rivala u španskom fudbalu dočekuje sa tri boda manje i Madriđani su uvereni da pred prepunim tribinma stadiona "Santjago Bernabeu" imaju mogućnost da tu prednost protivnika istope, a tome se nada i Atletiko Madrid koji za Kataloncima zaostaje sedam bodova.

"Opušten sam i smiren, jer volim da igram ovakve mečeve. Utakmica se igra pred našim navijačima i mi znamo šta treba da radimo. Razgvarao sam sa igračima, svako od njih je dobio jasne instrukcije šta se od njega očekuje i ja verujem da će sve to biti u redu", rekao je pred početak susreta trener domaćina, Karlo Anćeloti, koji neće moči da računa na Rodrigra.

Italijanski stručnjak je već veteran u najvećem susretu španskog fudbala, dok jegov kolega sa druge strane, Hansi Flik prvi put sedi na klupi tokom "El klasika".

"Jedva čekam da počne. Bio sam učesnik mnogih velikih mečeva, ali 'El klasiko' je nešto posebno. Moj tim ima jasnu ideju šta treba da radi, nećemo odustajati od naše filozofije da napadnemo visoko i verujemo da će nam to doneti očekivan rezultat", rekao je nemački stručnjak.

La Liga, 11. kolo

PETAK

Espanjol - Sevilja 0:2 (0:2) VIDEO
/Lukebakio 20, 45/

SUBOTA

Real Valjadolid - Viljareal 14.00 (AP2)
Rajo Valjekano - Alaves 16.15 (AS5)
Las Palmas - Đirona 18.30 (AS2)
Real Madrid - Barselona 21.00 (A1P)

NEDELJA

Leganes - Selta 14.00 (AS1)
Hetafe - Valensija 16.15 (AS6) 
Betis - Atletiko Madrid 18.30 (A3P)
Real Sosijedad - Osasuna 21.00 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore