La Liga

Anćeloti bez stresa pred Klasiko: Zna Mbape šta treba da radi...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 22:17
Karlo Anćeloti mirno spava pred Klasiko Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Karlo Anćeloti mirno spava pred Klasiko

Real Madrid je uraganskom igrom u drugom poluvremenu oduvao Borusiju iz Dortmunda (5:2), Barselona je iz tranzicije "uništila" Bajern (4:12) i sada navijači oba tima, a i cela planeta očekuju spektakl u subotu veče (21.00, TV Arena 1 Premium) pred prvi ovosezonski "El klasiko".

Trener Reala Karlo Anćeloti smatra da je kolega Hansi Flik "promenio filozofiju igre, da Barselona igra direktniji fudbal", ali da nema neki "anti Jamal plan".

"Sviđa mi se kako Lamine igra, ima stav, morate da budete koncentrisani na ono što vi treba da uradite protiv njega. Ali, kad me već pitate da li me 'neko ili nešto drži budnim' moram da vam kažem da mirno spavam. Teško je dati prognozu u Klasiku, ishod će zavisiti od mnogih faktora, a biće momenata i kad imate i kad nemate kontrolu", istakao je Anćeloti.

Plan je napravio, a videće sutra svi da li je on dobar ili nije. Od Kilijana Mbapea se očekuje da reši veliki meč.

"Igrao je protiv Barselone mnogo puta, zna on šta treba da radi. Mi sa njim ne žurimo, srećni smo kako se uklapa. Protiv Dortmunda nije bio strelac, ali je učestvovao kod prva dva gola. Znam da će vremenom sve raditi sve bolje i bolje."

 

 

Na kritike se ne obazire mnogo, veruje u igrače, a pred Klasiko je citirao reči bivšeg saigrača iz Milana Marka Van Bastena.

"Dok sam bio igrač mnogo sam brinuo o detaljima, a Van Basten mi je uvek govorio 'smiri se, daj mi loptu i trči kad dam gol da slavimo'. Kada su ovbakve utakmice u pitanju svi su motivisani, koncentrisani. Nemoguće je igrati 90 minuta na najvišem nivou, Klasiko je spektakl, nadam se da će takav i biti", zaključio je Anćeloti.

Real za ovaj meč ne može da računa na Davida Alabu, golmana Tiba Kurto u Rodriga.