La Liga

La Liga na TV Arena sport: Kolo otvaraju večeras Kadiz i Granada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 12:23
La Liga Guliver
La Liga

Posle dvonedeljne pauze nastavlja se i prvenstvo Španije. Kadiz i Granada večeras će otvoriti 30. kolo La lige. Reč je o timovima koji se bore za opstanak i ova utakmica mogla bi da bude možda i odlučujuća. Kadiz se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli, ujedno i poslednjoj koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang.

U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju Sosijedadu, a taj duel je završen rezultatom 2:0. Granada će po svemu sudeći naredne sezone igrati u Segundi, a trenutno se tim iz Andaluzije nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na ekipe koji su stacionirani u bezbednoj zoni.

U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Majorke kada je bilo 1:0. Ostale utakmice igraju se tokom vikenda, dok kolo zatvaraju u ponedeljak 1. aprila Viljareal i Atletiko Madrid. 

Derbi kola igra se u španskoj prestonici, gde će Real Madrid ugostiti Atletik Bilbao, što će ujedno biti i duel između prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli.

Real drži sve u svojim rukama, i zbog čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, deluje da Madriđani u narednom periodu mogu da se fokusiraju na Ligu šampiona, gde kraljevski klub očekuje dvomeč sa Mančester sitijem, što će po mnogim mišljenjima biti i finale pre finala.

Atletik Bilbao je trenutno stacioniran na četvrtoj poziciji na tabeli, i Baskijci drže sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, što je dugogodišnji primarni cilj za ovu ekipu.

U prošlom kolu je Bilbao ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Alavesa i tako je ova ekipa pretekla Atletiko Madrid, koji trenutno zauzima petu poziciju i ima bod manjka od tima iz Baskije.

Barselona ne bi smela da ima previše problema na svom stadionu protiv Las Palmasa, dok će takođe dosta interesantno biti i na duelu između Đirone i Betisa.


La Liga, 30. kolo

petak  

Kadiz - Granada 21.00 (AP1)

subota

Hetafe - Sevilja 14.00 (AP2)

Alemrija - Osasuna 16.15 (AS4)

Valensija - Majorka 18.30 (AS3)

Barselona - Las Palmas 21.00 (AP3)

nedelja

Selta Vigo - Rajo Valjakano 14.00 (AP2)

Đirona - Betis 16.15 (AP2)

Alaves - Real Sosijedad 18.30 (AP2) 

Real Madrid - Atletik Bilbao 21.00 (AP2)

ponedeljak 

Viljareal - Atletiko Madrid 21.00

 

Standings provided by Sofascore