La Liga

Ceo život "jorgandžija": Koke potpisao novi ugovor sa Atletikom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.03.2024 15:40
Koke u duelu sa Rodrigom iz Reala Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Koke u duelu sa Rodrigom iz Reala

Kapiten fudbalera Atletiko Madrida Koke potpisao je novi ugovor sa čelnicima kluba, potvrđeno je danas na zvaničnom sajtu.

Koke (32) se današnjim potpisom obavezao na vernost čelnicima Atletika do juna 2025. godine što znači da će nastaviti da igra za klub u kom je ponikao i proveo celokupnu dosadašnju profesionalnu karijeru. Produžetak na godinu dana je samo posledica pravilnika kluba da fudbaler stariji od 30 godina može da obnovi vernost samo na godinu dana.

 

 

U dresu Atletika Koke je debitovao 2009. godine, a u svim takmičenjima odigrao je 626 utakmica i postigao 47 golova. Ove sezone je već odigrao 39 mečeva u svim takmičenjima i nezamenljiv je u startnoj postavi ekipe trenera Dijega Simeonea. Mogao je Koke više puta u toku karijere da promeni sredinu. Stizale su i njemu i Atletiku unosne ponude i sve su bile odbijene.

"Atletiko je moj život", često je ponavljao Koke.

Ni sada nije mnogo pregovarao sa klubom oko plate koja će prema informacijama "Marke" iznositi oko tri miliona evra neto za sezonu. Ali, Koke se uvek kladio na "jorgandžije" i nikad nije žalio za novcem. Zaradio ga je za 15 godina dovoljno i na "Vandi Metropolitano".

Sa Atletikom je dva puta osvojio Ligu Evrope (2012. i 2018), dva puta je bio šampion Primere La Lige (2014. i 2021) i jednom pobednik Kupa kralja (2013).