ATP

Alkaraz preživeo Štrufa u Madridu i izborio okršaj sa Rubljovim u četvrtfinalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 19:48
Radovanje Karlosa Alkaraza posle pobede. Tanjug/AP Photo
Radovanje Karlosa Alkaraza posle pobede.

Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu posle pobede nad Janom Lenardom Štrufom. Španski teniser uz dosta muke slavio je sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 7:6) i za mesto među četiri najbolja igrača na turniru boriće se protiv Andreja Rubljova. 

Okršaj trećeg i 24. tenisera ATP liste trajao je gotovo tri časa, a treću pobedu u njihovom četvrtom međusobnom duelu upisao je Alkaras posle bolje igre u taj-brejku (7:4) odlučujućeg, trećeg seta.

Španski teniser imao je priliku i ranije da okonča meč, ali je Nemac uspeo da dođe do poravnjanja u drugom setu, pa je Alkaraz morao još malo da se pomuči da dođe do četvrtfinala.
 

 

 

Sve je stalo u trećem setu. Alkaraz je posle bolje igre iza osnovne linije stigao prvi do brejka u četvrtom gemu. Nemac je potom podigao ritam i došao do izjednačenja u devetom. Budući da su oba tenisera zatim bila sigurna na svojim servisima, odluka je ponovo pala u taj-brejku, gde je ovaj put, Alkaraz, ipak bio srećnije ruke. Dominantno je otvorio taj deo igre, poveo 3:0 i bez većih problema slavio sa 7:4, iskoristivši drugu meč loptu.

Susret Alkaraza i Rubljova na programu je sutra od 12 časova, a u međusobnim duelima vodi Španac 1:0.

 

Cup tree provided by Sofascore