NBA

Najava serije Boston - Klivlend: Seltiksi imaju prednost domaćeg terena, Kavsi zavise od jednog čoveka

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

07.05.2024 17:45
Evan Mobli u duelu sa Kristapsom Porzingisom Profimedia
Evan Mobli u duelu sa Kristapsom Porzingisom

Došlo je vreme i za drugi polufinalni duel istočne konferencije, duel između favorizovanog Bostona i Klivlend Kavalirsa.

Boston je, kao što smo i pisali, možda i glavni konkurent za naslov prvaka ove sezone. To govori i sjajan regularni deo sezone, koji su završili kao ekipa sa najviše pobeda, ali i lagana pobeda protiv Majamija u prvoj rundi plej-ofa, rezultatom 4-1 u seriji.

Sa druge strane je ekipa Klivlenda, koja je, predvođena veoma dobrim Donovanom Mičelom, u sedam mečeva izbacila ekipu Orlanda, u jednoj veoma tvrdoj, pravoj plej-of seriji, koju je obeležila činjenica da nije bilo niti jedne pobede na strani.

Kavsi su završili sezonu sa skorom 48-34, što im je i donelo ključnu prednost domaćeg terena u prvom kolu doigravanja.

Serija između ove dve ekipe startuje noćas, od 1 sat nakon ponoći, a Kelti će imati prednost domaćeg terena.

Ekipe su se ove sezone sastajale tri puta, dva puta u Masačusetsu i jednom u Ohaju. Boston je slavio dva puta, dok su Konjanici odneli jednu pobedu.

U tim mečevima u proseku je postizano 221.6 poena u proseku. Ekipa trenera Mazule je ubacivala 113.3 poena, dok su puleni Džej Bi Bikerstafa postizali 108.3 poena u proseku.

Igrači Bostona protiv Klivlenda ove sezone:

Džejson Tejtum: 26 poena, 11.3 skoka, 3.3 asistencije
Džejlen Braun - 22.7 poena, 4.3 asistencije, 3.3 skoka
Kristaps Porzingis - 21 poen, 8.3 skoka, 2.3 blokade
Džru Holidej - 12.7 poena, 3.7 asistencija, 3.7 skokova
Derik Vajt - 11.3 poena, 5 skokova, 4.7 asistencija
Sem Hauser - 7.7 poena
Al Horford - 5.3 poena, 6.7 skokova

Igrači Klivlenda protiv Bostona ove sezone:

Donovan Mičel - 30 poena, 7 skokova, 4.5 asistencija
Darijus Garland - 20.3 poena, 7 asistencija
Evan Mobli - 4 poena, 6 skokova, 4 asistencije (jedan meč)
Keris Levert - 15.7 poena, 4.3 asistencije, 2 ukradene lopte
Džeret Alen - 14.3 poena, 9 skokova, 3.3 asistencije
Maks Strus - 11 poena, 6. 5 skokova
Din Vejd - 12 poena, 5 skokova
Isak Okoro - 8.7 poena, 3.3 skoka

Boston Seltiksi će večeras imati jedan bitan izostanak. Naime, Kristaps Porzingis je obnovio povredu desnog lista, zbog koje će propustiti večerašnji susret, a postoji mogućnost i čitavu seriju sa Klivlendom.

Nosioci lopte – Džru Holidej, Derik Vajt, Džejlen Braun, Pejton Pričard

Krila – Džejson Tejtum, Sem Hauser, Ksavijer Tilman

Centri –  Al Horford

Sa druge strane, tim iz Ohaja takođe ima problem sa povredom igrača iz startne petorke. Veoma bitan šraf ekipe, Džeret Alen, momak koji ima veoma dobru sezonu iza sebe, propustio je poslednja tri meča serije sa Orlandom, zbog povrede rebra, koju je doživeo u četvrtom meču pomenute serije. On je upitan za večerašnji duel. Din Vejd već duže vreme ima problem sa kolenom i neće ga biti ni večeras u sastavu.

Nosioci lopte – Darijus Garland, Donovan Mičel, Keris Levert

Krila – Evan Mobli, Džordž Nijang,  Markus Moris, Isak Okoro, Maks Strus

Centri – Džeret Alen, Tristan Tompson

Što se ekipe Bostona tiče, dosta toga može da zavisi od nastupa Džereta Alena. Ukoliko sjajni centar ne bude u sastavu svoje ekipe, verujemo da će dosta toga ići preko iskusnog Ala Horforda, koji bi imao fizičku prednost u odnosu na Moblija, koji bi verovatno pokrivao poziciju centra.

U slučaju da Alen zaigra još večeras, čemu se nadamo, Boston ima dosta napadčkih opcija, a nije isključeno da vidimo ciljano preuzimanje i igra na postu Džejsona Tejtuma. Takođe, očekujemo dosta igre u tranziciji od strane Seltiksa.

Kada je defanziva u pitanju, glavni cilj će biti da se zaustavi Donovan Mičel, koji je igrač ritma i teško ga je ukrotiti kada uđe u seriju.

Ukoliko Klivlend želi da pomrsi račune Bostonu, Donovan Mičel će morati da ima podršku svojih saigrača u vidu poena. Ono što može da bude prednost gostiju je unutrašnja igra, jer ako računamo da je Džeret Alen zdrav, Kavalirsi bi mogli da imaju prednost pod obručima, jer je Alen duži i spretniji od Horforda, dok Mobli definitivno ima visinsku prednost, ko god da bude na njemu, a biće gotovo sigurno Džejson Tejtum. Verujemo da će trener gostiju probati da uspori ritam.

Iako imaju problem sa izostankom Porzingisa, mislimo da je kvalitet definitivno na strani Seltiksa. Ono što je veoma bitno, je to što je Klivlend odigrao sedam susreta sa Orlandom, poslednji pre samo dva dana. Kao i velika većina ljubitelja košarke, voleli bismo da Klivlend ,"zakuva" seriju, ali mišljenja smo da ekipa Kavalirsa može da uzme tek jednu pobedu na svom parketu. Dakle, "Boston in five".