NBA

Edvards otkrio "iks" faktor u seriji sa Denverom: Ne bi bili ovakvi bez Džejdena Mekdenijelsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 15:33
Košarkaši Minesota Timbervulvsa, Entoni Edvards i Džejden Mekdenijels Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaši Minesota Timbervulvsa, Entoni Edvards i Džejden Mekdenijels

Košarakaši Minesota Timbervulvsa su slavili u prve dve utakmice protiv Denver Nagetsa i sada će imati priliku da trijumfom u naredna dva meča na domaćem terenu prođu u finale NBA plej-ofa Zapadne konferencije.

Entoni Edvards je trenutno možda i najbolji igrač u seriji jer je u prve dve utakmice u proseku beležio 35 poena, 4,5 skokova, 5 asistencija i 1,5 ukradene lopte. Sa druge strane Džejden Mekdenijels je ukupno postigao svega pet poena na dva meča protiv Nagetsa, ali je Edvards iskoristio priliku da pohvali svog saigrača.

"Želeo bih da kažem nešto o Džejdenu Mekdenijelsu pre nego što završimo. Fenomenalan je tokom čitavog plej-ofa, pogotovo u ovoj seriji. Mislim da smo u plusu 51 poen sa njim na parketu, a ima samo pet poena i uzeo je samo tri šuta u dve utakmice. Ne žali se, nastavlja da igra odbranu i da vrši pritisak po čitavom terenu", rekao je Edvards.

 

 

Prva zvezda franšize iz Mineapolisa nije bila daleko od istine. Mekdenijels pogodio samo dva šuta u prve dve utakmice od 14 uzetih, dok je sa njim na parketu Minesota imala +40.

"Ne bi bili tim koji smo danas bez njega. Nadamo se da će moći da nastavi da igra ovako jer je on definitivno 'iks' faktor ovog tima. Hvala mu za sve što donosi", podvukao je Edvards.

Treća utakmica između Minesote i Denvera je na programu u noći između petka i subote od 03.30 po srednjeevropskom vremenu uz direktan prenos na kanalima TV Arena sport.