NBA

Kingsi završili sezonu, Pelikansi idu u plej-of: Oklahoma čeka ekipu iz Nju Orleansa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 08:25
Košarkaši Nju Orleansa Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert
Košarkaši Nju Orleansa

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa su u većem delu sezone zauzimali poziciju koja direktno vodi u plej-of, ali su u prethodnih mesec i po dana uspeli da prospu sve dobro što su uradili i završili su u NBA plej-inu. Nakon poraza od Lejkersa, usledio je meč sa Sakramento Kingsima gde su kao domaćin slavili 105:98.

Bili su Pelikani oslabljeni na ovom meču jer nije igrao verovatno i najbolji igrač tima, Zajon Vilijamson. Prvi pik sa drafta je protiv Lejkersa odigrao neverovatno utakmicu, ali je zbog povrede propustio poslednja tri minuta. Upravo zbog njegovog izostanka, ekipa iz Los Anđelesa je stigla do preokreta i plasmana u plej-of u tom meču.

Kada je u pitanju utakmica sa Kingsima, gledali smo ujednačenu prvu četvrtinu. Ekipa iz Kalifornije je imala minimalnu prednost nakon 12 minuta igre, ali je onda usledila vrhunska deonica domaćina. Pelikansi su ubacili 32 poena, a primili 21 i na poluvreme otišli sa devet poena prednosti. Vođstvo domaćina se samo povećavalo u drugom delu igre. U poslednoj četvrtini su imali i maksimalnih +20, ali su Kingsi uspeli da ublaže poraz u završna dva minuta. 

Pelikanse je predvodio Brendon Ingram sa 24 poena, dok su ga pratili Jonas Valančijunas sa 19 (12sk) i Trej Marfi sa 16. Sa druge strane se istakao Dieron Foks sa 35 poena, Domantas Sabonis je dodao 23 (14sk), a Harison Barns 17.

Prvi meč plej-of serije između Oklahoma Siti Tandera i Nju Orleans Pelikansa igraće se u noći između nedelje i ponedeljka od 03.30 po srednjeevropskom vremenu.