Evroliga

Efes rešio pitanje trenera za narednu sezonu: Mijatović dobio ugovor na dve godine

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

02.05.2024 14:03
Trener Anadolu Efesa, Tomislav Mijatović MN Press
Trener Anadolu Efesa, Tomislav Mijatović

Iako je najveći znak pitanja bio mesto trenera u Anadolu Efesu, turski klub je stao na kraj glasinama i objavio kako je produžio ugovor Tomislavu Mijatoviću na dve godine. Hrvatski stručnjak će tako voditi ekipu iz Istanbula i usezoni 2024/25 i 2025/26.

Mijatović je Efes preuzeo u februaru, kada je objavljeno da će Erdem Džan napustiti klub. U tom trenutku su zauzimali 16. mesto u Evroligi, ali su do kraja sezone uspeli da završe na devetom mestu i obezbede plej-in. 

Iako ih je u doigravanju eliminisao Virtus, mišljenje uprave kluba je da je Mijatović pokazao dovoljno za prethodna tri meseca i da bi saradnja sa njim trebalo da se nastavi. Zbog toga je i dobio ugovor do leta 2026. godine.

 

 

U prethodnim nedeljama se dosta pisalo o mogućim promenama na leto. Retko ko je video Mijatovića na klupi ekipe i u narednoj sezoni, a mediji su najčešće spominjali Dušana Alimpijevića i Ćavija Paskvala kao mogući naslednici.

Uprkos svemu tome, Mijatović ostaje trener. Efesu je ostao plej-of turskog šampionata, gde su obezbedili prvo mesto i prednost domaćeg terena sve do kraja takmičenja.

 

Standings provided by Sofascore