ABA liga

AdmiralBET ABA liga na TV Arena sport: Kreće polufinalni okršaj Crvene zvezde i Mege

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 09:28
Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, aduti KK Crvena zvezda u seriji mečeva sa Megom MN Press
Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, aduti KK Crvena zvezda u seriji mečeva sa Megom

Posle nešto dužeg predaha, košarkaši Crvene zvezde vraćaju se večeras na parket, kako bi pokušali da upišu prvu od dve potrebne pobede u polufinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige sa Megom (19.00, TV Arena 1 Premium).

Crveno-beli su kao prvoplasirani dočekali završnicu regionalnog takmičenja, pa uz mnogo muke dobili beogradski duel sa Studentskim centrom, a onda ga se lako "rešili" u podgoričkom revanšu, dočekavši srpskog protivnika u borbi za finale. I to u svojoj dvorani "Aleksandar Nikolić", nadaju se pred punim tribinama. 

"Pre svega smo veoma srećni što se vraćamo utakmicama. Imali smo pauzu od 11 dana i to je sa jedne strane bilo dobro – imali smo vremena da unapredimo neke stvari ofanzivno i defanzivno, a sa druge strane nije lako, jer smo navikli da cele sezone igramo na dva dana. Mislim da svi jedva čekaju da počne polufinalna serija", reči su trenera crveno-belih Janisa Sferopulosa uoči nastavka ABA lige. 

Rival šampiona Srbije i učesnika osnovne faze Evrolige spada u red respektabilnih sastava, pa i Zvezda namerava da mu ukaže dužnju pažnju i poštovanje, uz maksimalan angažman jer niko ne može ništa unapred da sigura. 

"Igramo protiv tima koji je izuzetno talentovan, veoma su mladi i igraju veoma energično. Znamo se veoma dobro iz ligaškog dela sezone, želimo da igramo našu igru i trudićemo se da budemo maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice. Želimo da se borimo za naše ciljeve, a prvi je utakmica protiv Mege", jasan je grčki stručnjak.

Opominje i loše iskustvo u poslednjem kolu regularne faze, kada je Mega bila bolja od Zvezde (89:83), kao i činjenica da su Uroš Plavšić (izostaje zbog teže povrede lica) i društvo u četvrtfinalu lako izašli na kraj s Cedevita Olimpijom. Utoliko će biti potrebnija podrška "delija", kojima je omogućen besplatan ulaz

"Očekuje nas utakmica protiv tima, koji ima šampionske aspiracije i koji je veliki favorit. U odnosu na dosadašnji deo sezone pojačani su vrhunskim plejmejkerom Nikolom Topićem, što naš posao čini jos težim. I pored svih kadrovskih problema želimo da igramo dobru košarku, što radimo cele sezone, i da budemo spremni da iskoristimo svaku priliku koja se ukaže", rekao je Marko Barać, trener gostujueg tima. 

 

Cup tree provided by Sofascore