Vesti iz fudbala

Žiruova poslednja želja pred reprezentativnu penziju – titula šampiona Evrope sa Francuskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 11:11
Olivije Žiru Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani
Olivije Žiru

Francuski reprezentativac, Olivije Žiru osvajao je trofeje u Francuskoj, Engleskoj i Italiji, trijumfovao je u Ligi šampiona, dobitnik je i Puškaš nagrade za najboljeg golgetera sveta 2017. godine, a u 38. godini želi i titulu šampiona Evrope sa nacionalnim timom.

Iskusni centrafor je rekao da je to jedino o čemu sanja pre nego što se povuče iz nacionalnog dresa, a to će se desiti ovog leta odmah nakon učešća na EURO 2024, gde se Francuska nalazi u grupi D zajedno sa selekcijama Poljske, Austrije i Hrvatske.

"O čemu još sanjam u 38. godini? Reći ču vam. Sanjam da osvojim titulu šampiona Evrope sa selekbcijom Francuske. Turnir u Nemačkoj će bti moje poslednje veliko takmičenje u nacionalnom dresu i želim da se oprostim trofejem", rekao je Žiru.

Napadač selekcije Francuske kaže da ga još boli izgubljeno finale Evropskog prventsva 2016. godine od selekcije Portugala koje je odigrano u Parizu.

"To ću uvek da pamtim. Igrali smo pred našim navijačima, bili favoriti i ostali bez pehara. Ipak to nam je pomoglo da izvučemo mnoge pouke i dve godine kasnije u Rusiji postanemo svetski šampioni", istako je Žiru.

Francuz, zvanično i dalje igrač Milana sa kojim mu ugovor ističe na kraju ove sezone, postigao je dogovor sa Los Anđelesom, gde bi trebalo da ostane do kraja 2025. godine, a posle toga će verovatno završiti karijeru.