Vesti iz fudbala

Kandidatura je poslata? Srbija i Albanija zajedno organizuju Evropsko prvenstvo za mlade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 15:44
Fudbalski stadion u Tirani Guliver / AP Photo/Hektor Pustina
Fudbalski stadion u Tirani

Iako postoje mnoge zadrške između Srbije i Albanije, deluje da će one makar na sportskom planu konačno biti premošćene. Ranije se pojavila informacija da će naša zemlja u saradnji sa komšijskim fudbalskim savezom pokušati da organizuje Evropsko prvenstvo u fudbalu za mlade (U21)

Sada je FS Albanije u zvaničnom saopštenju naveo da je zvanična kandidatura već poslata UEFA. Poznato je da tamošnja fudbalska infrastruktura u velikom povoju. U Tirani je već organizovano fina Lige konferencije 2022. godine, a potom i Evropsko kadetsko prvenstvo 2025. godine. 

Guliver / AP Photo/Hektor Pustina

Finale Lige konferencije

Ipak, za U21 nivo potrebno im je osam stadiona, tako da će saradnja sa Srbijom omogućiti da se i ovaj projekat ostvari. I predsednik Aleksandar Vučić je takođe naveo da možemo očekivati kandidaturu, koja je izgleda konačno stigla. 

“Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje”, rekao je Vučić za vreme postavljanja temeljca Nacionalnog stadiona.

Sada se samo još čekaju reakcije javnosti, ali teško da će se išta isprečiti ovoj grandioznoj ideji. Tamošnje mnjenje je već negativno počelo da se oglašava povodom želje predsednika Armanda Dukua da sprovede projekat u delu, ali deluje da to neće predstavljati barijeru na putu do velike UEFA časti.