Vesti iz fudbala

Trener Sportinga ne želi da napusti klub: Ostajem da osvojimo još trofeja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 11:32
Ruben Amorim Tanjug/AP Photo/Luis Vieira
Ruben Amorim

Trener fudbalera Sportinga, Ruben Amorim izjavio je da će i naredne sezone da predvodi klub iz Lisabona sa kojim je u nedelju uveče osvojio šampionsku titulu u Portugalu, 20. u istoriji kluba.

Fudbaleri Sportinga su sinoć na svom terenu savladali Portimonense u 32. kolu portugalskog šampiona i dva kola pre kraja obezbedili titulu u nacionalnom prvenstvu.

Britanski mediji su nedavno objavili da bi Amorim mogao na kraju sezone da preuzme Liverpul, što je on demantovao, kao i u Vest Hem, a sada je šef stručnog štaba kluba iz Lisabona još jednom izričito naglasio da ne napušta Sporting.

 

 

"Ostajem u klubu. Imam ugovor sa Sportingom i ne razmišljam o promeni sredine. Osvojili smo šampionsku titulu i ovo je poseban trenutak za mene", rekao je Amorim, koji ima ugovor sa klubom iz Lisabona do 30. juna 2026.

Odlični stručnjak ima priliku da osvoji jiš jedna trofej sa klubom iz Lisabona s akojim će se 26. maja u finalu Kupa Portugala sastati sa Portom.

Amorim (39) je preuzeo Sporting 2020. godine, a ovo mu je druga šampionka titula, nakon one osvojene 2021. godine, a dva puta je trijumfovao i u Liga kupu.