Vesti iz fudbala

Selektor Belgije najavio da Kurtoa ne ide na EP: Koncentrišemo se na igrače koji su u dobroj formi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 19:18
Golman Real Madrida, Tibo Kurtoa Guliver/AP Photo/Manu Fernandez, File
Golman Real Madrida, Tibo Kurtoa

Golman Real Madrida i reprezentacije Belgije, Tibo Kurtoa će po svemu sudeći ipak propustiti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. On je gotovo čitave sezone bio van terena zbog povrede ligamenata kolena.

Belgijski čuvar mreže je zbog problema toko rehabilitacije morao ponovo na operaciju u martu, što je dodatno produžilo odsustvo. Ipak, Kurtoa se sinoć našao u protokolu za meč između Real Madrida i Bajern Mihnena.

Mediji prenose da bi iskusni golman mogao već za vikend da se vrati u startnu postavu kada će izabranici Karla Anćelotija dočekati Kadiz. Eventualni trijumf u toj utakmici bi doveo "kraljevski klub" na korak od osvajanja nove titule La Lige.

Iako će možda kroz nekoliko dana izaći na teren, Kurtou definitivno nećemo gledati na Evropskom prvenstvu. Sam igrač je rekao u decembru da se neće potpuno oporaviti, a deluje i da je selektor Domeniko Tedesko to potvrdio.

"O ovoj temi je sve već rečeno. Koncentrišemo se na igrače koji su u dobroj formi", izjavio je Tedesko za nemačke medije.

Kurtoa je do sada za reprezentaciju Belgije odigrao 102 utakmice i osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.