UEFA Liga šampiona

Luis Enrike, trener PSŽ-a, ne skriva optimizam uoči polufinalnog meča LŠ u Dortmundu: Pokušaćemo da fudbalom pobedimo i prođemo dalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 20:43
Luis Enrike, trener PSŽ-a Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Luis Enrike, trener PSŽ-a

Parižani sa Luisom Enrikeom na čelu žele da osvojenoj tituli u Ligi 1, dodaju i najvredniji evropski trofej, onaj namenjen pobedniku Lige šampiona. 

Za to će im osim znanja i kvaliteta biti potrebna i sreća jer će za rivala sutra od 21.00 (TV Arena 1 Premium) imati Borusiju iz Dortmunda. 

Biće to ovo ujedno peti međusobni meč u Ligi šampiona, Borusije i PSŽ-a, ukupno sedmi u svim evropskim takmičenjima od 2010. godine. 

Na prethodnih šest mečeva, Borusija je ostvarila jedan trijumf, tri puta je bilo nerešeno, dok su Parižani slavili dva puta. Borusija i PSŽ već su odmerili snage ove sezone u okviru grupe F. 

U Nemačkoj je bilo 1:1, dok su u Parizu popularni "sveci" slavili sa 2:0. 

Za sva četiri tima koji su u polufinalu, sve osim plasmana u finale bi bilo razočaranje. Ni sa nama nije drugačije”, rekao je Luis Enrike pred meč sa ekipom iz Dortmunda. 

Osvrnuo se Enrike i na duele četvrtfinala, a PSŽ je slavio protiv Barselone, dok je Borusija bila bolja od Atletika. 

Mislim da će biti slično kao u četvrtfinalu. Nije u našem stilu da se bavimo nagađanjima. Isto važi i za Borusiju. Pokušaćemo da fudbalom pobedimo i prođemo dalje. Očekujem da bude spektakularno i da će oba tima stvarati šanse”.

U odnosu na Borusiju, PSŽ nije tako dobar u skoku, posebno se to odlsi na devanzivu.

Sve ekipe imaju slabosti. Nismo savršeni što se pokazalo u nekim porazima ove sezone ali naš cilj je da igramo utakmice u kojima možemo da prikažemo najbolje izdanje. Ako uspemo da nametnemo brz ritam i poremetimo Borusiju na lopti, napravićemo im velike probleme”.

Pobeda protiv Barselone, rasteretila je pritiska izabranike Luisa Enrikea. 

"Uradili smo nešto što ovaj klub nikada pre nije. Kvalifikovali smo se dalje posle poraza u prvom meču kod kuće. Tokom grupne faze nismo nijednom pobedili u gostima, a u nokaut fazi smo pobedili oba puta. Imam dovoljno iskustva da znam šta da očekujem sutra. Moramo biti hrabri i zaboraviti da postoji revanš na Parku prinčeva”, istakao je Enrike.