UEFA Liga Evrope

Petrušev nezadovoljan suđenjem protiv Barselone: Parker je očigledno tražio kontakt

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 15:49
Košarkaš Olimpijakosa, Filip Petrušev Guliver
Košarkaš Olimpijakosa, Filip Petrušev

Košarkaši Olimpijakosa izgubili su od Barselone u trećem meču četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 80:82. Iako su bili nadomak produžetka, crveno bele iz Pireja je slomio Džabari Parker sa slobodnih bacanja u poslednjim sekundama meča. 

Srpski košarkaš Filip Petrušev, imao je priliku da bude heroj pošto je sa 18 poena bio najefikasniji u svojoj ekipi. Ipak, upravo je naš centar bio taj koji je faulirao Parkera pri podizanju na šut. Mada je igrač Barselone evidentno jurio kontakt, sudija je odlučio da svira prekršaj i tako razbije nade Atinjana. 

Petrušev je u razgovoru za Eurohoops rekao da je Džabari Parker upravo tražio kontakt za faul.

“Rekli su mi da je faul, ali on je očigledno tražio kontakt. I bilo ga je malo, ali sam se ja odmakao unazad. Sudije su ipak odlučili da sviraju faul i tako odluče utakmicu“, rekao je Petrušev i dodao:

Profimedia

Filip Petrušev u dresu Olimpijakosa

“Teško je, ali tako je, kako je. Imali smo mnogo prilika da završimo utakmicu, umesto da je neko drugi odluči“.

Takođe, nije izostavio samokritiku, ističući da je njegova ekipa dopustila previše otvorenih šuteva za ovaj nivo takmičenja. 

“Imali su tri otvorene trojke. To nije prihvatljivo. Ovo je plej-of i svi žele na Fajnal for. Moramo da budemo fokusirani do kraja, nema opuštanja. Moramo da završimo ovakve utakmice na pravi način. Jer, ako to ne uradimo, vidite šta se dogodi. Mi smo krivi, svako od nas može i mora da bude bolji i da igra sa više fokusa svih 40 minuta“. 

Za kraj, naglasio je da se njegova ekipa ne predaje. 

“Baš šteta, ali znam da mogu još bolje. Svi mogu da budu bolji u timu. Moramo da rešavamo ovo. Osećam da smo bolji tim, a mislim da i atmosfera može da bude za nijansu bolja, da nam navijači daju dodatnu dozu energije. A mi moramo da se borimo. Verujem u ovaj tim, u ceo klub, borićemo se do kraja“.