Superliga Srbije

Pavlov pogodio za bod Železničara u Subotici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 20:27
Fudbaleri Spartaka MN Press
Fudbaleri Spartaka

Pančevci slave Pavlova. Bili su praktično na kolenima fudbaleri Železničara, isticao je već 90. minut, kada je Pavlov, glavom poslao loptu u mrežu Vulića za 1:1 na severu Bačke. 

Tomislav Sivić je tako debitovao remijem u rodnom gradu na klupi Železničara protiv Spartaka iz Subotice, čime je klub iz Pančeva znato uvećao šanse da i sledeće godine igra u društvu najboljih. Ipak, za opstanak su potrebne i pobede, a priliku da dođu do tri boda imaće naredne nedelje protiv Voždovca. 

Da nije bilo raspoloženog Vulića, rezultat bi sigurno bio drugačiji za Pančevce, ali Đorđević i drugovi nisu imali rešenje za golmana domaćih sve do poslednjeg minuta 

U 32. minutu, Spartak je došao do prednosti. Tomović je poslao pas prema Todoroskom, ovaj je prevario Stankovića i Hajdina, a zatim se lepo okrenuo i sa trinaest metara poslao loptu u mrežu.

Imao je Železničar priliku da uzvrati u 39. minutu, ipak Đorđević je šutirao preko gola. Zatim je Mijailović u 41. minutu uposlio Stanojeva, međutim, šutirao je pored gola Železničara. 

Najbolju šansu za izjednačenje Železničar je imao u 45.minutu, kada je Đorđević izveo korner, lopta je došla do Stankovića, potom i Obradovića koji je šutirao sa pet metara, a glavom je u polje sa gol linije izbio Ćalasan.

Morao je odamah da reaguje Tomislav Sivić, pa je na teren u nastavku utakmice poslao Purtića i Trifunovića. Inicijativa je brzo mogla da urodi plodom. 

U 55. minutu pokušao je kapiten Železničara, Đorđević iz kornera da iznenadi Vulića, ali je oprezan bio golman Spartaka. 

Pokušao je isti igrač i u 58. minutu, a loptu je posle šuta kapitena Pančevaca sa oko 20 metara, golman Vulić poslao u korner. 

Trudili su se napadali, borili, ali jednostavno nikako nisu uspevali izabraici Tomislava Sivića da "pređu" i poslednju prepreku pred golom Spartaka. 

U 73. minutu pokušao je i Hajdin glavom sa svega nekoliko metara, ali je lopta završila iznad prečke. 

I kada su svi očekivali kraj utakmice usledio je gol Železničara. Hajdin je centrirao sa leve strane, najbolji u skoku bio je Pavlov i glavom je smestio loptu u mrežu za 1:1. 

 

Mozzart Bet Superliga Srbije, plej-aut, 3. kolo

sreda

IMT - Radnik 5:2 (3:2)
/Lutovac 25, Lutovac 43, L.Luković 45, M.Luković 51,67  - Duronjić 16 pen, Hajdarević 28/

Radnički Niš - Voždovac 2:0 (1:0)
/Jusuf 33, Vukić 60/

Novi Pazar - Javor 1:0 (0:0)
/Srećković 60/

Spartak - Železničar 1:1 (1:0)
/Todoroski 32 - Paavlov 90/

Standings provided by Sofascore