Superliga Srbije

Raspucani IMT, poslao Radnik sa pet golova u Surdulicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 17:47
Miloš Luković, dvostruki strelac MN Press
Miloš Luković, dvostruki strelac

Odavno je Radnik "otpisan" iz superligaškog društva, ali su Surduličani rešili da skupo prdaju "kožu" do kraja prvenstva, tačnije bar se tako činilo na startu utakmice sa IMT-om. 

Ipak, u nastavku duela na "kovu" sve je došlo na svoje mesto, a "traktoristi" su pokazali da imaju kvalitet za elitno društvo. I ne samo to već su se tako raspucali da je bilo pitanje samo sa koliko golova će goste ispratiti na put.   

Da je tako ekipa sa juga Srbije igrala od starta prolećnog dela sezone, kao u prvih pola sata na stadionu Voždovca nema sumnje da bi danas zauzimala mnogo bolji plasman od sadašnjeg. Ovako je čvrsto su prigrlila fenjer, kojim obasjavaju put u Prvu ligu Srbije. 

Sa druge strane kapiten Miloš Luković i saigrači zaigrali su najbolje kada je bilo najpotrebnije i doneli ubedljivu pobedu IMT-u. Da su bili malo više koncentrisani u završnici akcija u mreži golmana  Radnika našlo bi se i više od pet lopti. Ovako IMT - Radnik 5:2.

Već u 16. minutu Radnik je došao do prednosti. Napadač domaćih, Luka Luković igrao je u svom šesnaestercu rukom, a posle VAR provere, sudija je pokazao na belu tačku. Sigruan realizator je bio Borko Duronjić za 1:0. 

 

Vlrlo brzo stiglo je i izjednačenje. Glišić je izveo slobodan udarac sa preko 20 metara, lopta je pogodila prečku, odbila se na gol liniju, pritrčao je Lutovac i smestio je iza leđa golmana Vukadinovića. 

Nije radost domaćih dugo trajala. Već posle tri minuta Radnik je stigao do nove prednosti preko Hajdarevića.

Kunić je dobro proigrao pomenutog igrača, a ovaj je sa pet metara savladao golmana IMT-a. 

Trudio se IMT da što pre stigne do izjednačenja, a posle odličnog proigravanja Glišića, Radočaj je sa desetak metara dobro šutirao, Lutovac je uspeo samo malo da "zakači" loptu i usmeri je ka mreži za 2:2.

Kada se očekivalo da sudija Matić odsvira kraj, usledio je novi pogodak domaćih. Luka Luković se iskupio za penal iz 16. minuta utakmice. Šutirao je precizno sa 17 metara, a lopta je završila u donjem levom uglu gola Vukadinovića.

Mnogo bolje su otvorili drugi deo utakmice domaći igrači, a konačno se u strelce upisao i Miloš Luković, koji je odlično iskoristio centaršut sa desne strane.  

Kapiten IMT-a došao je do novog pogotka u 67. minutu. Lutovac je centrirao sa leve strane, Terzić je loptu prebacio glavom do Miloša Lukovića kome sa pet metara nije bilo teško da pogodi mrežu Radnika za 5:2. 

Sa nova tri boda IMT je preskočio Voždovac i trenuto je van opasne zone, odnosno pozicije koja vodi u baraž. 
  
     


Mozzart Bet Superliga Srbije, plej-aut, 3. kolo

sreda

IMT - Radnik 5:2 (3:2)
/Lutovac 25, Lutovac 43, L.Luković 45, M.Luković 51,67  - Duronjić 16 pen, Hajdarević 28/
Radnički Niš - Voždovac 16.00 (A1P)
Novi Pazar - Javor 18.00 (A1P)
Spartak - Železničar 18.30 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore