Premijer liga

Tijago Silva potpisao za Fluminense, stiže u julu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 17:04
Tijago Silva Tanjug/AP Photo/Ian Walton
Tijago Silva

Tijago Silva ima 39 godina, ali i dalje je najbolji defanzivac Čelsija. Međutim, u londonskom klubu nisu želeli da produže ugovor sa njim, ali zato Fluminense nije časio ni časa i potpisao je predugovor na dve godine sa nekadašnjim igračem koji važi od 1. jula.

Brazilac je još zimus saopštio da će napustiti Čelsi po završetku sezone jer želi da ispuni obećanje i odradi ugovor u Londonu do kraja, kao i da udvolji navijačima Fluminensea. Danas se se oba kluba oglasila saopštenjem da je dogovor postignut i da se 39-godišnji štoper od jula vraća u matični klub.

Tijago Silva je ponikao u Fluovoj školi, ali je otišao već sa 16 godina, da bi se vratio 2006. prvo na pozajmicu iz moskovskog Dinama, a onda i na još dve sezone tokom kojih je pomogao ekipi da osvoji Kup Brazila. Fudbalsku karijeru gradio je stekao je noseći dresove Milana, Pari Sen Žermena i od 2020. godine Čelsija. 

 

 

Osvojio je Ligu šampiona 2021, sedam titula prvaka Francuske, jednu Serije A...

Fluminense nije dobro startovao, posle pet kola je na 16. mestu sa pet bodova, a Silva će moći da pomogne ekipi od 18. kola. Dolazak Tijaga Silve u Fluminenseu su najavili kao "povratak Zveri", tako da bez obzira na njegove godine, u klubu imaju velika očekivanja od dugogodišnjeg reprezentativca i kapitena Brazila.