Premijer liga

Premijer liga na Areni: Liverpul na "Enfildu" preko Arsenala želi povratak na tron

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 10:25
Mohamed Salah, udarna igla Liverpula Tanjug/AP Photo/Jon Super)
Mohamed Salah, udarna igla Liverpula

Liverpul je sam sebe skinuo sa trona Premijer lige remijem protiv Mančester junajteda, ali danas želi da se na njega ponovo popne i to preko aktulenog lidera Premijer lige - Arsenala.

Iako se menadžer Jirgen Klop sa puno uvažavanja odnosi prema Arsenalu, za koga tvrdi da je super-tim, bolji i jači nego prošle sezone, dok navijači veruju da će "Enfild" ostati neosvojiva tvrđava ove sezone (sedam pobeda i remi), a da će osmimtrijumf stići protiv Arsenala (18.30, TV Arena 1 Premium) za Božićno slavlje na čelnoj poziciji.

"Mislio sam da su bili i prošle godine da budem iskren, ali su ušli u seriju loših rezultata. Bili su dobri i ovde kod nas sve dok nismo pronašli način kako da im se suprotstavimo. Tada su bili jaki, a sada su dodali Deklada Rajsa i Davida Raju, što ih svakako ne čini slabijim... Arteta je izgradio ono što je želeo. Ima u timu dobar miks jakih, visokih igrača i brzih, tehnički potkovanih fudbalera. Izuzetno poštujem Arsenal, ali želim tri boda", istakao je juče Jirgen Klop.

Nemac očekuje da će Rajan Gravenberh biti u timu, dok Aleksim Mekalister, Diogo Žota i Endi Roberson neće biti na raspolaganju stručnom štabu "redsa". Gosti sa "Emirata", koji su drugi poraz doživeli na poslednjem gostovanju protiv Aston Vile, stižu kompletni i sa nadom da bi kao i prošle sezone mogli "Enfild" da napuste neporaženi (2:2). Poslednju pobedu u Liverpulu gosti iz Londona ostvarili su pre 11 godina, kada su u septembru 2012. slavili 2:0, golovima Podloskog i Kazorle, a meč je igrao sadašnji menadžer "tobdžija" Mikel Arteta.

 

 

Vest Hem i Mančester junajted otvaranju današnji dan Premijer lige (13.30, TV Arena 1 Premium), s tim da su "čekićari" favoriti jer gostima nedostaje ceo jedan tim (Kazemiro, Dalo, Dialo, Megvajer, Malasija, Lisandro Martinez, Maunt, Sančo, pod znakom pitanja su Eriksen, Lindelof i Marsijal). Vest Hem žudi da ponovi prošlu sezonu kada su u Londonu pobedili "crvene đavole" 1:0 (Behrama), a trijumf bi im omogućio da na tabeli preskoče današnjeg protivnika.

Premijer liga, 18. kolo

četvrtak

Kristal Palas - Brajton 1:1 (1:0)
/Aje 45 - Velbek 82/

petak

Aston Vila - Šefild junajted  1:1 (0:0)
/Zaniolo 90+7 - Arčer 87/

subota

Vest Hem - Mančester junajted 13:30 (TV Arena 1 Premium)

Totenhem - Everton 16:00 (TV Arena 3 Premium)

Luton - Njukasl 16:00 (TV Arena sport 1)

Fulam - Barnli 16:00 (TV Arena sport 4)

Notingem forest - Bormut 16:00 (TV Arena sport 5)

Liverpul - Arsenal 18:30 (TV Arena 1 Premium)

Mančester siti - Brentford odloženo
 

nedelja

Volverhempton - Čelsi 14:00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore