Žuti karton

Rade Bogdanović bez zadrške o penalu Engleske: Sramota za UEFA da dovodi ovakve sudije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 09:20
Bivši fudbaler Rade Bogdanović kritikovao sudiju Feliksa Cvajera youtube
Bivši fudbaler Rade Bogdanović kritikovao sudiju Feliksa Cvajera

Bivši fudbaler i stručni konsultat RTS-a, Rade Bogdanović bio je nezadovoljan suđenjem na meču polufinala Evropskog prvenstva između Engleske i Holandije, odnosno na odlukom sudije da se dodeli penal za "Gordi Albion".

Glavni arbitar Feliks Cvajer dosudio je penal za Englesku posle reakcije iz VAR sobe i duela Herija Kejna i Denzela Damfriza. Iako je prvo pokazao na gol-aut, nemački sudija, nakon konsultacije sa kolegama, svirao je penal za Engleze u 18. minutu posle pokušaja Kejna, koji je, u krajnju ruku, bio poprilično diskutabilan.

Engleska je tako sa "bele tačke" došla do izjednačenja, da bi u poslednjem minutu utakmice stigla i do preokreta golom Olija Votkinsa (2:1).

"Sadržajno i dinamično poluvreme, to smo i očekivali. Obe selekcije u pokazale dobar fudbala. Što se tiče penala, sramota za UEFA, da prezentuje ovakve sudije i ovakvo suđenje. Nije korektno. Igrao sam centarfora, igrač nije uticao kako će šutne. Posle šuta i kontakta lopta je bila kod prečke, bila je savijena desna noga odbrambenog igrača Holandije. Kontakt je bio minoran i po mom mišljenju nije bio uslov za penal. Suđenje je jako loše", bio je komentar Radeta Bogdanovića.

Sporan detalj možete pogledati u prilogu ispod. 
 


Interesantno, sa mišljenjem Bogdanovića složili su se i bivši fudbaleri Engleske - Alan Širer i Geri Nevil.

"Kao defanzivac, mislim da je ovo bila apsolutno sramotna odluka. Nema šanse da je to bio penal. Išao je prirodno da blokira udarac. To nije penal", rekao je Nevil.

Saglasan je bio i Alan Širer.

"Nema dileme da je kontakta bilo, ali odbrambeni igrač u toj situaciji ide da blokira loptu. Nastavak pokreta Kejna je doveo do kontakta i mislim da je to situacija koju nikako nije trebalo preokrenuti i pokazati na penal".

Finale EURO između Španije i Engleske na programu je u nedelju od 21 sat uz direktan prenos na Areni 1 Premium.