Žuti karton

Nismo zaslužili da ispadnemo, nije nam dosuđen čist penal: Nagelsman ponosan i ljut posle poraza od Španije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 08:25
Julijan Nagelsman, selektor Nemačke, razočaran zbog eliminacije s EURO Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Julijan Nagelsman, selektor Nemačke, razočaran zbog eliminacije s EURO

Cela Nemačka grozničavo je čekala 14. jul, verujući da joj njeni fudbaleri tog dana u berlinskom finalu Evropskog prvenstva mogu doneti novu titulu konetinentalnog šampiona i dati znak za veliku žurku na otvorenom, ali ništa od tog "filma".

Gol Španije u "foto-finišu" drugog produžetka noćašnjeg četvrtfinala srušio je domaćinove snove kao kulu od karata, iako su "panceri" imali dovoljno šansi i vremena da još u regularnom delu zauzdaju "crvenu furiju".

Ovako, ostaje da se u sitna crevca analizira odluka sudije Entonija Tejlora da ne svira penal u 107. minutu, kada je Džamal Musijala šutirao, a Mark Kukurelja odigrao rukom u svom šesnaestercu. Za selektora Julijana Nagelsmana nema dileme da je njegova ekipa uskraćena za zicer priliku. 

"Ukoliko lopta jasno ide ka golu i Španac je zaustavi rukom, nije bitno da li to radi namerno ili ne! To je zapravo najmanje važno. U pitanju je čist jedanaesterac! Penal koji smo dobili protv Danske je znatno manje penal nego ovo večeras. 

Ne razumem kako se ovo događa kada imate priliku da vidite snimak 48.000 puta. Ne znam koje je pravilo primenjeno pri odluci da nije penal, ali se pitam vođen logikom. Ne znam kada je ruka u prirodnom položaju, a kada ne", besan je mladi stručnjak sa klupe organizatora EURO 2024. 

Šef struke poražene selekcije smatra da takva ekipa nije trebalo da ispadne sa šampionata. Što zbog prikazanog na terenu, što zbog odnosa prema obavezama van njega i skladnoj atmosferi pre i tokom takmičenja. 

"Ovi igrači nisu zaslužili poraz kao grupa. Za šest nedelja nije bilo nikakvih problema. Nemačka je veoma tužna, ali nadamo se da će ovo poslužiti kao polazna tačka da se svi ujedine i da budemo bolja nacija. Veoma sam tužan zbog mojih igrača, uložili smo mnogo sa ciljem da osvojimo takmičenje", tvrdi Nagelsman, koji je uprkos ljutnji i razočarenju čestitao Španiji na prolasku u sledeću fazu šampionata. 

Vrlo verovatno na radost Danaca, obzirom na to da im baš protiv Nemaca nije sviran penal za koji su selektor Kssper Hjulmand i igrači ostali ubeđeni da bi uticao na drugačiji ishod tog meča osmine finala.