Žuti karton

Nije svako igranje rukom prekršaj: Rade Đurović kritikuje penal za Nemačku protiv Danske Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 11:32
Majkl Oliver, fudbalski sudija, nije se proslavio na meču Danaca i Nemaca na EURO Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar
Majkl Oliver, fudbalski sudija, nije se proslavio na meču Danaca i Nemaca na EURO

Ne smiruju se strasti posle sinoćnjeg meča osmine finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, između domaćih fudbalera i Danske, a polemikama o jednoj od spornih odluka priključio se i Rade Đurović. Prema mišljenju bivšeg srpskog arbitra i eks člana Sudijske komisije pri Fudbalskom savezu Srbije, kontakt Joakima Andersona s loptom nije bio za penal, iz kog su "panceri" načeli mrežu rivala. 

Danac je jeste dotakao prstima, tamo gde se to ne sme, ali popularni Raka objasnio je putem društvenih mreža zbog čega glavni arbitar Majkl Oliver nije trebalo da prihvata sugestiju kolega iz VAR sobe. Odnosno odustaje od svog prvobitnog prelaženja preko situacije, koja je možda prelomila susret.

 

 

"Nije svako igranje rukom prekršaj i sudija je podlegao pritisku. Nije trebalo da ga zovu iz VAR sobe i kad sam pomislio da domaćini nisu favorizovani... Premala je razdaljina da izbegne igranje rukom, ne sprečava postizanje gola, a telo je u prirodnom položaju", napisao je na svom profilu sudijski analitičar Raka Đurović.

Naravno, povratka nema, Danci su već poslati kući, ali mogu da žale za tom siatuacijom, o kojoj se oglasila i Evropska fudbalska federacija, kao i za poništenim golom Andersona, zbog milimetarskog, jedva vidljivog ofsajda nesuđenog asistenta Tomasa Dilejnija.