Zanimljivosti EURO 2024

(VIDEO) Lamine Jamal ispisao istoriju: "Bombom" protiv Francuske postao najmlađi strelac ikada na EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2024 22:02
Španski fudbaler Lamine Janal upisao se u istoriju Starog kontinenta. Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar
Španski fudbaler Lamine Janal upisao se u istoriju Starog kontinenta.

Fudbalska reprezentacija Španije trenutno igra polufinalni okršaje Evropskog prvenstva u Nemačkoj protiv Francuske, i vodi na kraju prvog poluvremena sa 2:1. 

Iako su "trikolori" poveli u uvodnim minutima utakmice preko Kolo Muanija, vrlo brzo je došlo do totalnog preokreta, a njegov incijator je bio Lamine Jamal. 

Mladi napadač Barselone je uzeo loptu na dve trećine terena, spretno prišao ivici kaznenog prostora, a onda neometano uputio razoran, ali i vanserijski precizan udarac, koji se odbio o desnu stativu Majka Menjona. Tamnoputi golman Francuske je svojom paradom samo ulepšao ovo remek delo mladog majstora. 

Da događaj postane istorijski koliko i velelepan, postarale su se godine fudbalera "furije". Naime, Jamal je sa 16 godina i 363 dana ušao u anale Evropskih šampionata, postavši najmlađi strelac na ovoj manifestaciji nacionalnih timova.

Pre njega je skoro dve godine stariji Johan Vonlanten držao rekord svojim golom za Švajcarsku protiv, kakve li slučajnosti, upravo Francuskoj. 

Zadnjih mesec dana pred našim očima se odvija istorija, i gradi se fudbalsko ime koje i te kako može da uzdrma neprikosnovene planine, prethodno zamišljene kao nedostižne, kada su na njihovim vrhovima bili Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Ipak, sve jasnije postaje da je Lamine Jamal budućnost, ne samo španskog i evropskog, već i svetskog fudbala. 

Nastavak utakmice Španije i Francuske možete pratiti na kanalu Arena 1 Premium.