Zanimljivosti EURO 2024

Rumuni kao Japanci, svojom čistoćom oduševili organizatora prvenstva Evrope Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 10:58
Fudbalski reprezentativci Rumunije ponašanjem posle meče "kupili" domaćina EURO Guliver/Photo by Silas Schueller/DeFodi Images
Fudbalski reprezentativci Rumunije ponašanjem posle meče "kupili" domaćina EURO

Sportisti iz Japana godinama oduševljavaju ostatak sveta svojim ponašanjem posle nastupa, posebno u kolektivnim sportovima, jer nikada ne ostavljaju haos, nered i đubre iza sebe, a sada je njihovim stopama krenula i fudbalska reprezentacija Rumunije.

Da li su se ugledali na kolege iz "zemlje izlazećeg sunca" ili je sadašnja generacija igrača prosto takva, tek domaćin Evropskog prvenstva u Nemačkoj i Evropska fudbalska federacija osetili su potrebu da javno pohvale momke sa Balkana. 

Na X nalogu UEFA osvanula je fotografija iz rumunske svlačionice posle poraza od Holandije, koji je izabranike Edvarda Jordaneskua poslao kući. Kao da nisu pre toga "iskrvarili" na terenu i prolili more suza zbog tri primljena gola, Rumuni su je ostavili u savršenom redu. 

Sve je bilo na svom mestu i toliko perfektne čistoće da bi neobavešteni mogli da pomisle da prostor za presvlačenje i poslednje dogovore stručnog štaba i fudbalera tek treba da bude stavljen u upotrebu.

I ne samo to, Rumuni su našli vremena da se domaćinima zahvale na celokupnom tretmanu tokom takmičenja, za njih završenog utakmicom osmine finala, pa su iskucali pismo takvog sadržaja i ostavili ga na vidnom mestu.