Zanimljivosti EURO 2024

Manuel Nojer, stariji od selektora Nagelsmana i dugovečniji od legendarnog Švajnija Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 11:12
Manuel Nojer, nemački golman, jači od godina Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Manuel Nojer, nemački golman, jači od godina

Manuel Nojer ima 38 godina, ali ličnim primerom dokazuje istinitost fraze da su fudbalski golmani kao vino - sve bolji što su stariji. Prekaljeni čuvar mreže reprezentacije Nemačke demonstrira to od prvog minuta Evropskog prvenstva na tlu njegove domovine, kao jedan od jačih aduta selektora Julijana Nagelsmana na pređenom putu od premijere sa Škotskom do plasmana u četvrfinala EURO 2024.

 

 

Zanimljivo, to čini kao dva leta stariji od nadređenog, očigledno bez viška sujete u odnosu na šefa ili problema s autoritetom mladog stručnjaka, kao što ume često da bude slučaj u svlačionicama. Srazmerno veličini nečije igračke karijere.

Koliko je posvećen nacionalnom timu i rado mu se vraća i posle problema s povredama i dugih klupskih sezona u dresu Bajerna, pokazuje i sveže oboreni reprezentativni rekord legendarne "jedinice" Bavaraca.

 

 

Do meča osmine finala s Danskom, najviše nastupa na kontinentalnim taikmičenjima imao je trofejni Bastijan Švajnštajger, koji uveliko uživa u igračkoj penziji, a od noćas je to Nojer. S ukupno 19 nastupa na EURO.  

I ima šansu da u borbi za polufinale dodatno pojača brojku, samo da ostane zdrav i prav do meče sa Španijom ili Gruzijom, koje večeras igraju svoju osminu finala takmičenja u Nemačkoj.