Zanimljivosti EURO 2024

Naćo na slobodan dan parafirao za Al Kadisijom: Titula sa Španijom na EURO biće iznad UEFA Lige šampiona sa Realom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 14:46
Naćo Fernandes je izabrao Arabiju kako bi izbegao duel sa Realom Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Naćo Fernandes je izabrao Arabiju kako bi izbegao duel sa Realom

Naćo Fernandez ostavio je kapitensku traku u Real Madridu, rešio da zaradi petro dolare u arabijskoj Al Kadisiji, pa je danas u Frankfurtu i oficijalno parafirao ugovor na dve godine. Željan je da sa selekcijom Španije pokuša da osvoji UEFA EURO u Nemačkoj i tako zaokruži sezonu za istoriju, da trofejima u Primeri, Superkupu Španije i UEFA Ligi šampiona dodao i krunu sa "furijom".

Izašao je iskusni defanzivac pred medije na EURO kako bi se malo stišala bura posle njegove odluke da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji i to usred EP.

"Trebalo mi je da doživim novo iskustvo. Nisam ni sanjao da ću imati ovakav kraj u Realu. Bila je to veoma teška i dobro promišljena odluka. Rekao sam ženi da osećam naklonost svih, a to je i moja najveća pobeda u karijeri. Rekao sam ne bi voleo da se u drugom dresu suočim sa Realom, pa zato i nisam razmatrao ostanak u Evropi", rekao je Naćo.

 

 

A, zatim pobliže objasnio.

"Ceo život samo u Realu. Mogao sam da izdržim još godinu dana, ali na Bernabeu ne verdi ništa drugo osim najviših ciljeva. Nisam imao šta više da dobijem u ovom dresu, ali to ne znači da sam izgubio ambiciju. Kada se Toni oprostio već sam znao da ću otići, ali sam zahvalan Realu jer su čekali do poslednjeg sekunda dok nisam parafirao ugovor. To međusobno poverenje nas je i čuvalo svih ovih godina".

 

 

Zna Naćo da će odlazak u Arabiju značiti izvesno i kraj reprezentativne karijere.

"Ne želim ovaj pres da ispadne oproštajni. Došao sam pre svega da objasnim situaciju sa klubom. Voleo sam i ja da se sve to rešilo pred EURO, ali moja odluka nije uticala na selekciju. Pobedili smo tri utakmice, svima je fokus na Gruziju i sve ostalo je na margini. Stigao sam u selekciju sa nelagodom, od sutra treniram sa saigračima i biću na raspolaganju selektoru za nedelju".

Zahvalio se Naćo selektoru Luisu de la Fuenteu koji ga je uvrstio u selekciju Španije.

"Ne razmišljam hoće li me pozivati u budućnosti. Želim da uživam u ovom trenutku i uradim nešto veliko. Osvajanje UEFA EURO sa Španijom bila bi jedna od najlepših stvari koje možeš da uradiš, stavio bih ga iznad UEFA Lige šampiona sa Realom".

Na kraju su ga novinari upitali koju bi ocenu dao sebi za boravak u Madridu?

"Dajem sebi 10. Znam gde sam i šta se od mene traži", zaključio je španski veteran.